Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο DS 3: Γαλλικό κόσμημα

Ελλάδα 13:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο DS 3: Γαλλικό κόσμημα

ΝΕΑ

Νέο DS 3: Γαλλικό κόσμημα

ΝΕΑ

Για σένα τη δραστήρια και πάντα στη μόδα γυναίκα, το νέο και εκλεπτυσμένο DS 3 αποτελεί το επόμενο δικό σου μπιζού. Κομψό, αέρινο, μοντέρνο, πολυτελές με αύρα γαλλικής φινέτσας, μέσα και έξω.

Advertisement
Advertisement

Το βλέπεις και ξεκάθαρα ξεχνάς τους όποιους συσχετισμούς με άλλα αυτοκίνητα, πρόκειται για το απόγειο του στιλ, της κομψότητας και της εκκεντρικότητας. Κυρίες όλου του κόσμου, αυτό είναι το νέο DS 3. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Το νέο DS 3 υπογράφει με τελείως διαφορετικό τρόπο την προσέγγιση της γαλλικής niche εταιρείας στη δημοφιλή κατηγορία B SUV, όπου σαφώς τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρα και πιο ενδιαφέροντα. Οπτικές αναφορές σε οτιδήποτε άλλο κοιτώντας πέρα από το DS 3, απλώς δεν υπάρχουν.

Advertisement
Advertisement

Το DS 3 Crossback έχει μετονομαστεί πλέον σε DS 3. Οι πιο εμφανείς αλλαγές αφορούν το εμπρός μέρος. Δίνουν δυναμισμό διατηρώντας παράλληλα την κομψότητα. Η σχεδιαστική γλώσσα της DS Automobiles εκφράζεται με μια επανασχεδιασμένη μάσκα, η οποία έχει γυαλιστερά μαύρα ή χρωμιωμένα κομμάτια.

Τα κυρίως φωτιστικά σώματα πλαισιώνονται ιδανικά από τα φώτα ημέρας, κάνοντας το να αφήνει ένα μοναδικό οπτικό αποτύπωμα. Λεπτομέρειες όπως οι πτυσσόμενες χειρολαβές στις πόρτες δηλώνουν από μόνες τους πολυτέλεια και ψαγμένο ντιζάιν.

Εντός, το ταμπλό με την ιδιαίτερη σχεδίαση που βασίζεται στην κατάτμηση σε σχήμα ρόμβου, πλαισιώνει ιδανικά το σύνολο που αποτελεί μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη για τα δεδομένα των αστικών αυτοκινήτων. Η χλιδή στην καμπίνα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς του.

Advertisement

Το νέο DS 3 προσφέρεται με επτά χρώματα αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων περλέ χρωμάτων: Diva Red, ένα χρώμα τριών στρωμάτων αποκλειστικά για το νέο DS 3, και Lacquered Grey. Το Crystal Pearl, το Platinum Grey, το Artense Grey, το Perla Nera Black και το Polar White συμπληρώνουν την γκάμα με την επιλογή δημιουργίας δίχρωμων συνδυασμών με δύο παραλλαγές οροφής: Perla Black ή το νέο Carat Grey.

Advertisement

Το νέο DS 3 αντλεί έμπνευση από τη γαλλική τεχνογνωσία στην πολυτέλεια και συνεχίζει την παράδοση. Αυτό που άλλαξε είναι η θέση οδήγησης με την υιοθέτηση ενός νέου τιμονιού και την αλλαγή της θέσης των διακοπτών. Μια νέα κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10,3 ιντσών προσφέρεται πλέον στάνταρ, με ενσωματωμένο το νέο σύστημα ψυχαγωγίας DS IRIS SYSTEM.

Τα καθίσματα διατηρούν τη σχεδίαση, αλλά έχουν άλλη σύνθεση με αφρό υψηλής πυκνότητας, για κορυφαία άνεση. Τα μπροστινά καθίσματα είναι θερμαινόμενα, με λειτουργία μασάζ (οσφυϊκά) και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα. Στην κορυφή της γκάμας, στην έκδοση Opera και Rivoli το εσωτερικό είναι από δέρμα (Basalt Black Nappa).

Advertisement

Το νέο και πανέμορφο DS 3 διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα infotainment, το οποίο ελέγχετε μέσω μιας κεντρικής οθόνης 10,3 ιντσών και εφαρμογές από το DS IRIS SYSTEM. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του συστήματος είναι η δυνατότητα του χρήστη να εξατομικεύει την κεντρική οθόνη και τον πίνακα οργάνων 7,0 ιντσών.

Η DS Automobiles εξέλιξε προσεκτικά το κορυφαίο ηχοσύστημα Electra. Δώδεκα ηχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός υπογούφερ, τοποθετούνται στην καμπίνα των επιβατών. Με δικό του ενισχυτή, αυτό το ηχοσύστημα 515W παρέχει ακουστική υψηλής απόδοσης για πλούσιο ήχο.

Σε ότι αφορά στα εξοπλιστικά πακέτα Performance Line και Performance Line +, τα καθίσματα, οι λωρίδες του ταμπλό και τα πάνελ των θυρών είναι διακοσμημένα με Alcantara. Το επίπεδο Permomance Line + διαθέτει επιπλέον εξοπλισμό.

Η DS Automobiles προσφέρει το νέο DS 3 με τρία διαφορετικά είδη κίνησης: Ηλεκτρικό, βενζινοκίνητο και ντίζελ. Στην κορυφή βρίσκεται το DS 3 E-TENSE με εντελώς νέο ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και μια νέα μπαταρία για αύξηση ισχύος και αυτονομίας, που καθιστά τις μετακινήσεις πέρα από φιλικές στο περιβάλλον και πιο άνετες και διασκεδαστικές.

Η γκάμα του DS 3  περιλαμβάνει τον πολυβραβευμένο τρικύλινδρο turbo βενζίνης των 1.200 κυβικών σε εκδόσεις των 100 και των 130 ίππων με την  πιο ισχυρή να συνδυάζεται στάνταρ με το πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο EAT8. Το κιβώτιο είναι στάνταρ και στην αντίστοιχης ισχύος έκδοση του τετρακύλινδρου diesel των 1.500 κυβικών, ενώ εδώ η εισαγωγική έκδοση αποδίδει 110 ίππους. 

Τόσο οι κινητήρες βενζίνης όσο και οι πετρελαίου διακρίνονται για τη σπιρτάδα και την ομάδή απόδοση της ισχύος τους καθώς και για την πολύ καλή οικονομία καυσίμου τους, ενώ για την οδηγό, η αίσθηση από το δρόμο έχει ένα ευεργετικό mix χαλαρότητας μιας και η ανάρτηση ισοπεδώνει τα πάντα .

Η ουσία όμως του νέου DS 3, δεν είναι εκεί. Το μικρό “μπιζού” προσφέρει ένα τελείως διαφορετικό ύφος στις μετακινήσεις. Αποτελεί εναλλακτική στις τυπικές προτάσεις, προβάλλοντας το στυλ στις καθημερινές διαδρομές ως θεμελιώδες στοιχείο της ύπαρξής του.