Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Compact SUV από την Kia

Ελλάδα 14:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Compact SUV από την Kia

ΝΕΑ

Νέο Compact SUV από την Kia

ΝΕΑ

Η Kia θα κάνει την επίσημη αποκάλυψη ένα νέο μικρό SUV στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (Auto Expo 2020) που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5 και 12 Φεβρουαρίου στο Νέο Δελχί.

Advertisement
Advertisement

 

Την πρώτη εμφάνιση ενός μοντέλου SUV παραγωγής (για την αγορά στην Ινδία), με μοντέρνο sportive στυλ, θα παρουσιάσει η Kia. Τα χαρακτηριστικά του είναι: Η «tiger nose» (εμπρός μέρος σαν στόμα τίγρης) της εταιρείας, οι λεπτοί προβολείς LED και οι μεγάλοι πλευρικοί αεραγωγοί. Η μυώδεις γραμμές της οροφής, οι μικροσκοπικοί καθρέφτες, τα ογκώδη φτερά, η οπτική «υπογραφή» των πίσω φωτιστικών σωμάτων, οι λαβές των θυρών, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου συμβάλλουν στην sport εμφάνιση. Βέβαια το concept car από το μοντέλο παραγωγής θα έχει αρκετές αλλαγές όσο αφορά την εμφάνιση κάτι, που θα δούμε να συμβαίνει αυτό το καλοκαίρι.

To 2021 το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό KIA

Advertisement
Advertisement

Η Κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία δοκιμάζει ήδη το SUV, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία «QYi». Είναι βασισμένο στην ίδια αρχιτεκτονική με το Hyundai Venue, το οποίο έχει μήκος 4.036, πλάτος 1.770 και ύψος 1.605 χιλιοστά. Βέβαια οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι θα είναι κάτω από 4 μέτρα, για την Ινδία. Έτσι θα έχει ένα ελαφρώς μικρότερο μεταξόνιο σε σύγκριση με το Venue, το οποίο μετρά 2,500 χιλιοστά μεταξύ των δύο αξόνων στην Ινδία και 2,520 χιλιοστά στις διεθνείς αγορές.

Πότε έρχεται το ηλεκτρικό Kia Imagine;

Στο εσωτερικό, θα αντικατοπτρίζετε εν μέρει η σχεδίαση του Seltos και Venue και θα έχει χαρακτηριστικά όπως ένα σύστημα infotainment αφής με ενσωματωμένη τεχνολογία για την χρήση smartphone, αυτόματο κλιματισμό, ασύρματη φόρτιση, ηλιοροφή, θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα και πολλά άλλα.

Η σειρά κινητήρων θα είναι αυτή του Venue, με τις κινητήρες βενζίνης 1.0-λίτρων turbo και 1.2-λίτρων (ατμοσφαιρικός), με αρκετές αναβαθμίσεις. Κινητήρας diesel θα είναι ο 1.5σάρης από το Seltos. Οι επιλογές μετάδοσης θα περιλαμβάνουν ένα χειροκίνητο 6 ταχυτήτων και ένα DCT 7 ταχυτήτων.

Advertisement