Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To 2021 το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό KIA

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To 2021 το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό KIA

ΝΕΑ

To 2021 το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό KIA

ΝΕΑ

Σε πρόσφατη εκδήλωση σχετικά με τα μελλοντικά της πλάνα η KIA ανακοίνωσε ένα δυναμικό πρόγραμμα ηλεκτροποίησης στο πλαίσιο του οποίου το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της θα παρουσιαστεί το 2021.

Advertisement
Advertisement

Όπως αποκαλύφθηκε σε επίσημη εκδήλωση της KIA, ο μεσοπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός σχετικά με την ηλεκτροκίνηση ο οποίος αναφέρεται ως Plan S, περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ευρείας γκάμας 11 ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025 μέσα από μια επένδυση που θα αγγίξει τα 22,5 δις, ευρώ.

Η αρχή αυτής της γκάμας θα γίνει το 2021 οπότε η KIA θα παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της αυτοκίνητο που θα βασίζεται σε εξειδικευμένη ηλεκτρική πλατφόρμα. Οι ιθύνοντες της εταιρίας δεν ανέφεραν περεταίρω λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο. Ωστόσο πρόσφατα είχε γίνει γνωστό από επίσημες πηγές πως το πρωτότυπο ηλεκτρικό Imagine είναι προγραμματισμένο να βγει σε παραγωγή το 2021.

Advertisement
Advertisement

Η ΚΙΑ πιστεύει πως η ηλεκτρική γκάμα της θα της δώσει ένα μερίδιο 6,6% στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που στην επόμενη πενταετία πιστεύεται πως θα έχει φθάσει τα 500.000 αυτοκίνητα ετησίως. Στόχος της ΚΙΑ είναι να δημιουργήσει μια γκάμα με πολλές προτάσεις διαφορετικού ύφους αλλά και διαφορετικής οικονομικής εστίασης. Επιπλέον πολύ πιθανή είναι η εξέλιξη εξειδικευμένων μοντέλων τα οποία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από υπηρεσίες διαμοιρασμού και κινητικότητας.