Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε έρχεται το ηλεκτρικό Kia Imagine;

Ελλάδα 23:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται το ηλεκτρικό Kia Imagine;

ΝΕΑ

Πότε έρχεται το ηλεκτρικό Kia Imagine;

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό μοντέλο της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την τολμηρή σχεδίαση θα διατεθεί το 2021.

Advertisement
Advertisement

Η Kia παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο με την ονομασία Imagine ωστόσο υψηλόβαθμο στέλεχος της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό μοντέλο θα διατεθεί το 2021.

Ο Emilio Herrera, COO της Kia Europe, όπως επισήμανε μιλώντας στην Autonews Europe: «Το Imagine θα γίνει ένα όχημα μαζικής παραγωγής σε ένα ή δύο χρόνια και θα αφορά σε ένα μοντέλο της κατηγορίας C το οποίο θα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός σπορ μοντέλου, ενός SUV αλλά και ενός crossover.»

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο μοντέλο παρουσιάστηκε με ένα εντυπωσιακό φωτιζόμενο εμπρόσθιο μέρος ενώ η οροφή στο πίσω μέρος καταλήγει χαμηλά με αποτέλεσμα το σχήμα του μοντέλου παραπέμπει σε σπορ κουπέ όχημα. Οι μεγάλοι τροχοί 22 ιντσών αποτελούνται από τέσσερις κρυστάλλινες ενθέσεις ώστε να διαθλάται το φως όπως σε ένα κομμένο διαμάντι. Οι σχεδιαστές φρόντισαν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο αεροδυναμικό το αμάξωμα για μειωμένη αντίσταση κύλισης και στροβιλισμούς του αέρα. Επίσης οι πόρτες του Imagine δεν ανοίγουν όπως στα υπόλοιπα αυτοκίνητα αλλά είναι αντικριστές δημιουργώντας μια πολύ μεγάλη είσοδο για τους επιβάτες.

Advertisement

Στο εσωτερικό το τολμηρό στιλ της εξωτερικής σχεδίασης συνεχίζεται και οι σχεδιαστές έχουν τοποθήσει τέσσερα καθίσματα τα οποία καλύπτονται από δέρμα και μετάξι ενώ  στο ταμπλό έχουν τοποθετηθεί 21 οθόνες υψηλής ανάλυσης! Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι 21 οθόνες δεν θα περάσουν την γραμμή παραγωγής καθώς η Kia χαρακτήρισε ως «χιουμοριστική απάντηση της εταιρείας απέναντι στον συνεχιζόμενο ανταγωνισμό μεταξύ ορισμένων κατασκευαστών αυτοκινήτων σχετικά με το ποια αυτοκινητοβιομηχανία έχει την μεγαλύτερη οθόνη στα μοντέλα της.»

Advertisement

Πάντως εκτός της έλλειψης των 21 οθονών το Kia Imagine θα είναι ευρύχωρο και άνετο χωρίς να στερείται από υψηλή τεχνολογία. Η Kia δεν έχει αποκαλύψει τις λεπτομέρειες απόδοσης ωστόσο αποκάλυψε ότι το Imagine θα εφοδιάζεται με μία χαμηλά τοποθετημένη μπαταρία που φορτίζεται επαγωγικά και αποτελεί το βασικό στοιχείο ενός συμπαγούς συστήματος μετάδοσης.

Διαβάστε επίσης:

Πίσω από το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται οι επιτήδειοι έμποροι ΙΧ!

Advertisement

Ποιο θα είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Toyota στην Ευρώπη

Έρχονται βαριά πρόστιμα στις «μετατροπές» αυτοκινήτων & δικύκλων!