Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Ariel Atom με το μοτέρ του Type R

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Ariel Atom με το μοτέρ του Type R

ΝΕΑ

Νέο Ariel Atom με το μοτέρ του Type R

ΝΕΑ

Η βρετανική Ariel αποκάλυψε τη νέα γενιά του Atom, το οποίο φέρει ένα νέο πλαίσιο, κινητήρα και πολλά άλλα στοιχεία που του χαρίζουν τον τίτλο του απόλυτου «παιχνιδιού πίστας»! ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ariel Atom 4 διαθέτει ένα νέο σωληνωτό πλαίσιο με μακρύτερες σωληνώσεις για ακόμη καλύτερη ακαμψία (βελτίωση κατά 15%). Παράλληλα, προσφέρεται πλέον περισσότερος χώρος στην καμπίνα για τους αποκλειστικά 2 επιβάτες του, ενώ και το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι μεγαλύτερο, για να δώσει τη δυνατότητα στο νέο Atom να κάνει έως και 482 χλμ. με ένα μόνο γέμισμα.

Για τον κινητήρα του νέου της δημιουργήματος η Ariel επέλεξε τον 2λιτρο turbo VTEC του νέου Honda Civic Type R, ο οποίος αποδίδει 320 ίππους ισχύος και 420 Nm ροπής. Φυσικά, οι μηχανικοί της Ariel προχώρησαν σε κάποια επεμβάσεις στη ρύθμισή του που ταιριάζουν και με τον χαρακτήρα του Atom.

Οι επιδόσεις είναι απλά εκρηκτικές, αφού για το 0-60 μίλια/ώρα (0-96 km/h) το νέο Atom απαιτεί μόνο 2.8 sec, ενώ για το 0-100 μίλια/ώρα (0-161 km/h), 6.8 sec. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 261 km/h.

Advertisement
Advertisement

ariel-atom-4 (1)

Το κιβώτιο με το οποίο το μοτέρ στέλνει τη δύναμή του στους πίσω τροχούς του Atom είναι 6τάχυτο μηχανικό, ενώ υπάρχει πίσω μπλοκέ διαφορικό, καθώς και σύστημα launch control, αλλά και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης.

Η ανάρτηση φέρει νέα Bilstein αμορτισέρ ή προαιρετικά πιο «hardcore» της Öhlins, ενώ εκτός των στάνταρ τροχών με ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, υπάρχουν και full carbon ζάντες για μείωση του βάρους. Από ανθρακονήματα είναι κατασκευασμένα και τα τμήματα του αμαξώματος του Atom.

Advertisement

ariel-atom-4 (2)

Το νέο Ariel Atom 4 ξεκινάει άμεσα τις πωλήσεις του. Στη Μεγάλη Βρετανία θα κοστίζει από 39.975 λίρες (περίπου 45.000 ευρώ). Η Ariel θα κατασκευάσει 100 αυτοκίνητα κάθε χρόνο, ενώ για πρώτη φορά το νέο Atom θα κάνει το ντεμπούτο του μπροστά σε κοινό αυτό το Σαββατοκύριακο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Advertisement