Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το ισχυρότερο τετρακύλινδρο Ariel Atom

Ελλάδα 12:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ισχυρότερο τετρακύλινδρο Ariel Atom

ΝΕΑ

Αυτό είναι το ισχυρότερο τετρακύλινδρο Ariel Atom

ΝΕΑ

Η Ariel αποκάλυψε την πιο πρόσφατη έκδοση του εξαιρετικά ελαφρού Atom, κάνοντάς το «εξώφυλλο» στο Goodwood Festival of Speed.

Advertisement
Advertisement

Με την ονομασία 4R, υποδηλώνει ότι διαθέτει ένα τετρακύλινδρο iVTEC 2,0 λίτρων που προέρχεται από τη Honda και συγκεκριμένα από το Civic Type R.

Στην περίπτωση του Atom 4R, η συνολική ιπποδύναμη ανέρχεται στους 400 ίππους.

Αυτό το καθιστά το δεύτερο πιο ισχυρό Atom, μέχρι σήμερα, πίσω μόνο από το τερατώδες V8 των 473 ίππων  και το ταχύτερο τετρακύλινδρο.

Advertisement
Advertisement

Tο άλμα στην ισχύ επιτυγχάνεται κυρίως με ένα νέο σύστημα ψύξης και ενδιάμεσου ψύκτη, χάρη στα τεράστια πλαϊνά δοχεία αναρρόφησης αέρα, που ξεχωρίζουν το όχημα, από το Atom προηγούμενης γενιάς.

Ο κινητήρας -ο οποίος μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με τρεις λειτουργίες Turbo boost– συνδυάζεται με ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων Quaife έξι σχέσεων διαδοχικής αλλαγής.

Που επιτρέπει ανεβάσματα με τέρμα γκάζι, χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη και μπορεί να ολοκληρώσει πέντε κατεβάσματα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Η επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ/ώρα, έρχεται σε 2,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα, ανέρχεται στα 274 χιλιόμετρα!

Advertisement

Η ανάρτηση λειτουργεί μέσω του τυπικού συστήματος ωστηρίου Atom, αλλά με αποσβεστήρες Öhlins TTX36, σχεδιασμένους και βαλβίδες ειδικά για το 4R, με επιλογή βελτιστοποιημένων ελατηρίων, για χρήση σε δρόμο ή πίστα.

Advertisement

Η τιμή του πολύ ιδιαίτερου Ariel Atom 4R, ξεκινά από περίπου 75.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Lamborghini SC63 LMDh στο Goodwood
Η Ford θέλει να κλέψει τις εντυπώσεις στο Goodwood
Το Hyundai IΟΝΙQ 5 N στο Goodwood Festival of Speed