Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες τεχνολογίες για την ασφάλεια από τη Skoda

Ελλάδα 13:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες τεχνολογίες για την ασφάλεια από τη Skoda

ΝΕΑ

Νέες τεχνολογίες για την ασφάλεια από τη Skoda

ΝΕΑ

Η Octavia τέταρτης γενιάς, διαθέτει μια σειρά από ολοκαίνουργιες προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας που η Skoda λανσάρει πρώτη στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Τα Turn Assist, Exit Warning και Collision Avoidance Assist κάνουν ντεμπούτο στη νέα γενιά της Octavia. Πρόκειται για λειτουργίες ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των οδηγών, των οδηγών, των ποδηλατών και των πεζών. Οι νέες τεχνολογίες δεν θα διασφαλίσουν μόνο την ασφάλεια για τον οδηγό του οχήματος, αλλά και άλλους οδηγούς, πεζούς και ποδηλάτες.

Advertisement
Advertisement

Το Turn Assist θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda και η Octavia είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία του με τη συγκεκριμένη καινοτόμο τεχνολογία ασφάλειας. Χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες κάμερες της Octavia, το σύστημα θα μπορεί να παρακολουθεί την επικείμενη κυκλοφορία όταν στρίβει δεξιά σε μια διασταύρωση, καθώς και να εντοπίζει ποδηλάτες και πεζούς. Εάν εντοπιστεί άμεσος κίνδυνος κατά την εκτέλεση ελιγμών, το όχημα θα σταματήσει εντελώς, ενεργοποιώντας το προειδοποιητικό σήμα και αποτρέποντας πιθανή σύγκρουση.

Ένα άλλο πρώτο χαρακτηριστικό σε μοντέλο της Skoda είναι η ολοκαίνουργια τεχνολογία Exit Warning, η οποία αποτελεί μέρος του συστήματος Ανίχνευσης τυφλών σημείων και τίθεται σε ισχύ όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο. Παρακολουθώντας το πίσω μέρος και το πλάι του οχήματος, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό και άλλους επιβάτες όταν ενδέχεται να μην είναι ασφαλές να ανοίξει η πόρτα, μέσω της χρήσης προειδοποιητικών φώτων και ήχων για προειδοποίηση. Καλύπτοντας τόσο τις μπροστινές όσο και τις πίσω πόρτες, η ειδοποίηση έχει ως στόχο την αποφυγή ατυχήματος από το άνοιγμα των θυρών.

Advertisement

Συμπληρωματικά τόσο στο Turn Assist όσο και στο Exit Warning είναι το Collision Avoidance Assist. Οι μπροστινές κάμερες του οχήματος είναι σε θέση να ανιχνεύσουν ένα επικείμενο ατύχημα. Το σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που συλλέγει για να υπολογίσει την καταλληλότερη τροχιά γύρω από τον πιθανό κίνδυνο. Αυτός ο υπολογισμός περιλαμβάνει την απόσταση, το πλάτος και τη θέση του οχήματος ή του εμποδίου μπροστά και το σύστημα θα είναι σε θέση να εκτελέσει αυτήν τη λειτουργία σε ταχύτητες έως και 145 χλμ./ώρα.

Advertisement