Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες δημοπρασίες αυτοκινήτων με τιμή εκκίνησης από 200 ευρώ!

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες δημοπρασίες αυτοκινήτων με τιμή εκκίνησης από 200 ευρώ!

ΝΕΑ

Νέες δημοπρασίες αυτοκινήτων με τιμή εκκίνησης από 200 ευρώ!

ΝΕΑ

Ο πρώην ΟΔΔΥ θα πραγματοποιήσει εκποίηση οχημάτων και δικύκλων στην Κέρκυρα και στην Κομοτηνή.

Advertisement
Advertisement

Δεκάδες αυτοκίνητα θα δημοπρατήσει η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ) στην Κέρκυρα και στην Κομοτηνή με τιμές εκκίνησης από 200 ευρώ μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κάποιες πραγματικές ευκαιρίες.

Ειδικότερα η Διεύθυνση του Τελωνείου Κέρκυρας ανακοίνωσε ότι στις 15 Σεπτεμβρίου στις 09:00 π.μ. θα εκποιήσει αυτοκίνητα και δίκυκλα για κυκλοφορία.

Advertisement
Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να επισκέπτονται τους εν λόγω χώρους για το χρονικό διάστημα από 06/09/2021 έως 14/09/2021 καθημερινά από 12:00-14:00.

Το πρώτο αυτοκίνητο στη λίστα της δημοπρασίας αφορά μια Mercedes-Benz CLK μοντέλο του 1998 με τιμή εκκίνησης τα 500 ευρώ! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κινείται από έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα απόδοσης 192 ίππων. Στην αγορά των μεταχειρισμένων το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κοστίζει 4.500 ευρώ.

Advertisement

Για όσους αναζητούν ένα cabrio μοντέλο για να κινούνται κυριολεκτικά κάτω από τον ήλιο ή το σούρουπο και να απολαμβάνουν την φύση τότε ένα Opel Astra Cabrio αναμένεται να τους καλύψει. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2003, κινείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρου απόδοσης 101 ίππων και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 2.000 ευρώ.

Advertisement

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν από 4.800 ευρώ.

Αν κάποιος αναζητά ένα πολυτελές τετρακίνητο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο σε άκρως δελεαστική τιμή τότε η Mercedes-Benz ML270 με ιπποδύναμη 163 ίππων και με τιμή εκκίνησης 2.500 ευρώ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών καταναλωτών. Μοναδικό μειονέκτημα αποτελεί το τιμόνι το οποίο βρίσκεται στην δεξιά μεριά του αυτοκινήτου αλλά με τέτοια τιμή μάλλον θα το ξεπεράσουν εύκολα οι υποψήφιοι αγοραστές.

Advertisement

Αντίστοιχα αυτοκίνητα στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν από 7.000 ευρώ.

Ένα Audi A3 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2007 και κινητήρα 1,8Τ απόδοσης 163 ίππων υπάρχει στη λίστα των οχημάτων προς εκποίηση με τιμή εκκίνησης τις 2.000 ευρώ.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων υπάρχουν από 8.000 ευρώ.

Μια BMW σειρά 3 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 και κινητήρα 1,9 λίτρου εκποιείται με τιμή εκκίνησης 500 ευρώ!

Αντίστοιχα μοντέλα μπορεί να βρει κανείς στην αγορά μεταχειρισμένων έναντι 5.000 ευρώ.

Ένα Suzuki Vitara με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 και κινητήρα 1,6 λίτρου αναμένεται επίσης να προσελκύσει πολλούς υποψήφιους αγοραστές εξαιτίας της πολύ χαμηλής τιμής εκκίνησης που έχει οριστεί σε μόλις 200 ευρώ.

Στην αγορά των μεταχειρισμένων το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κοστίζει από 4.500 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη λίστα των αυτοκινήτων προς εκποίηση στην Κέρκυρα.

Δημοπρασία και στην Κομοτηνή

Στις 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. θα διεξαχθεί στο Τελωνείο Κομοτηνής προφορική πλειοδοτική δημοπρασία αυτοκινήτων για κυκλοφορία και για καταστροφή με τιμές εκκίνησης από 200 ευρώ.

Το κορυφαίο αυτοκίνητο που υπάρχει στη δημοπρασία αποτελεί μια Mercedes-Benz ML55 AMG απόδοσης 347 ίππων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2001 και τιμή εκκίνησης μόλις 1.400 ευρώ!

Αντίστοιχα μοντέλα υπάρχουν στην αγορά εγχώριων μεταχειρισμένων οχημάτων έναντι 15.000 ευρώ.

Επίσης ένα Nissan X-Trail με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2005 το οποίο κινείται με βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων και απόδοσης  εκποιείται έναντι 1.200 ευρώ!

Αντίστοιχα αυτοκίνητα στην αγορά εγχώριων μεταχειρισμένων οχημάτων μπορεί να βρει κανείς από 5.200 ευρώ.

Ένα Opel Signum V6 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2004 με βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,2 λίτρων και απόδοσης 211 ίππων αναμένεται επίσης να προσελκύσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές καθώς η τιμή εκκίνησης του έχει οριστεί σε μόλις 500 ευρώ.

Αντίστοιχα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν από 7.500 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την λίστα των αυτοκινήτων προς εκποίηση στην Κομοτηνή.

Οι όροι πώλησης

Στις τιμές εκποίησης των αυτοκινήτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν Φ.Π.Α. 24%.

Τα αντίστοιχα ποσά της εγγύησης συμμετοχής στις Δημοπρασίες αυτοκινήτων είναι :

α) 300 ευρώ για τα προς κυκλοφορία οχήματα

β) 100 ευρώ για Ο.Τ.Κ.Ζ και οχήματα προς διάλυση

γ) 100 ευρώ για τις προς κυκλοφορία μοτοσυκλέτες

δ) 50 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες για διάλυση

Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα, με ζημιές, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάζουν, μαζί με τεχνικούς της επιλογής τους πριν λάβουν μέρος στη Δημοπρασία, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στη δημοπρασία, για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

Οι συμμετέχοντες στη Δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον Α.Φ.Μ., την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και την ιδιότητά τους.

Για φορτηγά αυτοκίνητα ή λεωφορεία, μεικτού βάρους άνω των τεσσάρων (4000) χιλιάδων χιλιόγραμμων απαιτείται η σύνταξη συμβολαίου από συμβολαιογράφο, υποδεικνυόμενο από τον οικείο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο και η έκδοση του σχετικού βιβλιαρίου μεταβολών κατοχής και κυριότητας.

Ο εμπορικός τύπος του αυτοκινήτου, το έτος κατασκευής και το είδος καυσίμου, προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι, τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει της πραγματικότητας.

Οι προσφορές, για να γίνουν δεκτές, πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης η μια από την άλλη τουλάχιστον κατά 50 ευρώ για τα προς κυκλοφορία Οχήματα και κατά 20 ευρώ για τα προς κυκλοφορία δίκυκλα, Ο.Τ.Κ.Ζ. και οχήματα διάλυσης.

Αμέσως μόλις τελειώσει η πλειοδοσία για κάθε όχημα, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας.

Ο διακανονισμός του υπολοίπου 80% της τιμής πλειοδοσίας, γίνεται υποχρεωτικά μέσα σε τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες από την επομένη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας. Ο πλειοδότης , εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να διακανονίζει το υπόλοιπο

α) με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωσης σε ποσοστό 30% επί του συνόλου (100%) της τιμής πλειοδοσίας.

β) σε 72 άτοκες μηνιαίες δόσεις, εάν είναι δημόσιος υπάλληλος και προσκομίσει βεβαίωση της υπηρεσίας του. Ουδέποτε όμως οι μηνιαίες δόσεις δεν μπορούν να είναι μικρότερες των 60 ευρώ.

γ) σε 24 τριμηνιαίες δόσεις, εάν προσκομίσει εγγυητική επιστολή Τραπέζης. Οι δόσεις δεν μπορούν να είναι κατώτερες των 240 ευρώ για τα προς κυκλοφορία οχήματα ή των 80 ευρώ για τα Ο.Τ.Κ.Ζ. και όλα τα προς διάλυση οχήματα.

Σε αντίθετη περίπτωση, κηρύσσεται έκπτωτος των αγοραστικών του δικαιωμάτων και το 20% που έχει καταβάλει καταπίπτει σε όφελος του Δημοσίου με απόφαση του Τελώνη, σε όφελος της ΔΔΔΥ, ως ποινική ρήτρα.

Για τη θέση του οχήματος σε κυκλοφορία ο αγοραστής υποχρεούται με δική του ευθύνη και δαπάνες να ολοκληρώσει τις διαδικασίες καταβολής του τέλους ταξινόμησης , την έκδοση νέων πινακίδων και την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πριν λάβουν μέρος στις δημοπρασίες πρέπει να ενημερώνονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών για τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις ως προς την ταξινόμηση, το είδος του καυσίμου, τον τόπο ταξινόμησης, τα όρια εκπομπής καυσίμων κ.λ.π. και των οποίων άγνοια δεν μπορούν να επικαλεστούν μετά την αγορά των οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία αυτοκινήτων με τιμές από 300 ευρώ
Νέο θύμα του “Νεκτάριου”! Έδωσε 60.000 ευρώ για ανύπαρκτα ΙΧ από τον ΟΔΔΥ
ΟΔΔΥ: Alfa Romeo Brera, Jaguar και BMW από 150 ευρώ!