Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες Alfa Romeo Giulia & Stelvio Ti με “άρωμα” Raikkonen (+video)

Ελλάδα 4:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες Alfa Romeo Giulia & Stelvio Ti με “άρωμα” Raikkonen (+video)

ΝΕΑ

Νέες Alfa Romeo Giulia & Stelvio Ti με “άρωμα” Raikkonen (+video)

ΝΕΑ

Ο “Iceman” φιλοξενείται στο premium εσωτερικό του δυναμικού SUV και «παρακαλά» τη σύντροφό του να του επιτρέψει να οδηγήσει για λίγα λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Με βιογραφικό που περιλαμβάνει μοντέλα θρύλους, τα οποία έχουν μετατρέψει το όνομά της σε “συνώνυμο” της σπορ οδήγησης, η Alfa Romeo έχει τον τρόπο να αφυπνίζει τις αισθήσεις.

Αυτό έπραξε και μέσω του λανσαρίσματος της νέας Giulia που για πολλούς συνιστά ένα εκ των κορυφαίων σεντάν της αγοράς. Ο δυναμισμός είναι ένα εκ των βασικών χαρακτηριστικών του μοντέλου, ο οποίος ενισχύεται περαιτέρω μέσω της πιο σπορτίφ έκδοσης Veloce Ti (Turbo Internatzionale) των 280 ίππων.

Το επιθετικό πορτραίτο συγκροτείται από ποικίλες επιμέρους πινελιές, όπως είναι το μακρύ καπό με τον μικρό πρόβολο, η πιο σπορτίφ σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα, τα ανθρακονημάτινα τμήματα και οι σκουρόχρωμες ζάντες των 19 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό κυριαρχεί ένας premium αέρας, με υλικά εξαιρετικής ποιότητας, όπως είναι οι ανθρακονημάτινες επενδύσεις και το δέρμα με αλκαντάρα στα καθίσματα. Στο κέντρο του ταμπλό βρίσκουμε την 8,8 ιντσών οθόνη του συστήματος infotainment, ενώ συναντάμε ένα ανασχεδιασμένο τιμόνι με έξτρα διακόπτες. Σε κάθε περίπτωση, η Alfa Romeo Giulia Ti διαπνέεται από οδηγοκεντρική φιλοσοφία, παρέχοντας στον οδηγό ένα κάθισμα με εξαιρετική στήριξη που διευκολύνει το σπορ «στιλ» οδήγησης.

Δοκιμή: Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280 PS 4×4

Advertisement

Εφοδιάζεται με την κορυφαία έκδοση του 2λιτρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης των 280 ίππων και των 400 Nm ροπής, και με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων, με το μοντέλο να ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ.

Advertisement

Alfa Romeo Stelvio Ti

Ένα ακόμη μοντέλο που καθιστά περήφανους του “Alfisti” είναι και το εντυπωσιακό SUV της ιταλικής μάρκας, Stelvio. Ένα εκ των μεγάλων όπλων στη φαρέτρα του μοντέλου είναι η σιλουέτα του, με την αφθονία μυών και το καμπυλόγραμμο σχήμα. Η μάσκα διακρίνεται στο σύνολό της από επιθετικότητα, απόρροια των φωτιστικών σωμάτων και του σε σχήμα “V” θυρεού.

Στο εσωτερικό έμφαση έχει δοθεί στην εργονομία, τη λειτουργικότητα και την ψηφιοποίηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πίνακα οργάνων, στο κέντρο του οποίου δεσπόζει η οθόνη TFT των 7 ιντσών. Όπως και στη Giulia, έτσι και στη Stelvio έχουν επιστρατευτεί προηγμένα υλικά, το τιμόνι είναι επανασχεδιασμένο, ενώ συναντάται η ίδια οθόνη αφής των 8,8 ιντσών του συστήματος infotainment.

Advertisement

Η Stelvio Ti, στην κορυφαία έκδοση ισχύος, εφοδιάζεται με το ίδιο μοτέρ με τη Gιulia, ήτοι με έναν 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 280 ίππων και 400 Nm ροπής, με την επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση να αποτελεί υπόθεση 5,7 δευτερολέπτων.

O Kimi Raikkonen μας συστήνει με τα μοντέλα

Η Alfa Romeo προσφέρει τα μοντέλα της στην αγορά υποστηρίζοντας πως πρόκειται για αυτοκίνητα που είναι ακαταμάχητα απολαυστικά στην οδήγηση.

Προκειμένου ν’ αποδείξει τον τελευταίο ισχυρισμό λάνσαρε ένα διαφημιστικό σποτ, όπου απεικονίζεται τόσο η Giulia όσο και η Stelvio – αμφότερα στην έκδοση Ti.

Μέρος από τη λάμψη, ωστόσο, των μοντέλων «κλέβει» ο Kimi Raikkonen o οποίος δείχνει να απολαμβάνει τη μετακίνησή του με μια Stelvio. Ακόμη και όταν δεν έχει αυτός τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αλλά η… σύντροφός του.

Διαβάστε επίσης:

Η Alfa Romeo θα μπορούσε να έχει αυτό το supercar

Οι δοκιμές εξέλιξης της Alfa Romeo Giulia GTAm

Δοκιμή: Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280 PS 4×4