Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι δοκιμές εξέλιξης της Alfa Romeo Giulia GTAm

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι δοκιμές εξέλιξης της Alfa Romeo Giulia GTAm

ΝΕΑ

Οι δοκιμές εξέλιξης της Alfa Romeo Giulia GTAm

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση της Alfa Romeo, Giulia με τον θρυλικό κωδικό GTAm δοκιμάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες στους ιταλικούς αυτοκινητοδρόμους.

Advertisement
Advertisement

Όταν και πρωτοεμφανίστηκε στο διαδίκτυο, αμέσως την ερωτευτήκαμε. Περί Giulia GTAm ο λόγος, με το ιταλικό σεντάν να προσφέρει άπλετα το όμορφο και συγχρόνως άγριο παρουσιαστικό του, αλλά και την εξελιγμένη τεχνολογία στα μηχανικά μέρη.

Αν και έχει κάνει την επίσημη εμφάνισή της, η σκληροπυρηνική έκδοση της Giulia βρίσκεται ακόμα υπό δοκιμή, όπως δείχνουν και οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, οι οποίες έχουν τραβηχτεί στον αυτοκινητόδρομο A4, κοντά στο κέντρο δοκιμών του Μπαλόκο. Ακόμα και με την έκδοση παραλλαγής, η GTAm παραμένει εντυπωσιακή.

Advertisement
Advertisement

Βασισμένη στην αρχιτεκτονική Giorgio, η top of the range Giulia ξεχωρίζει κυρίως από το νέο αεροδυναμικό πακέτο, που ξεχωρίζει από την τεραστίων διαστάσεων σταθερή πίσω πτέρυγα και τον πίσω διαχύτη που περιλαμβάνει ενσωματωμένες τις κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις.

Παράλληλα, δεν λείπουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα, όπως και αρκετές επιφάνειες από carbon, με σκοπό να διατηρηθεί χαμηλά το συνολικό βάρος που φτάνει τα 1.520 κιλά, όντας πιο ελαφριά κατά 100 κιλά από την «απλή» Giulia Quadrifoglio. Στα παραπάνω υπολογίστε και την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων, στη θέση τους έχει τοποθετηθεί ένα roll-cage, χώρος αποθήκευσης για τα κράνη και πυροσβεστήρας, ενώ τα πλαϊνά παράθυρα και πίσω παρμπρίζ είναι κατασκευασμένα από πλαστικό υλικό. Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκουμε τον V6 twin-turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 540 ίππους, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα η Giulia GTA χρειάζεται 3,6 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Περιφέρεια Αττικής: 15 προτάσεις-σοκ για διπλώματα και μεταβιβάσεις

Ρεκόρ σημειώνουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Τέλος οι κομπίνες στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα!

Advertisement