Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα τεχνολογία ταχείας φόρτισης από τη Ford

Ελλάδα 9:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα τεχνολογία ταχείας φόρτισης από τη Ford

ΝΕΑ

Νέα τεχνολογία ταχείας φόρτισης από τη Ford

ΝΕΑ

Η Ford σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Purdue στις ΗΠΑ, κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα για μια πατέντα που θα περιορίσει σημαντικά το χρόνο φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Με στόχο τον περιορισμό του χρόνου φόρτισης σε επίπεδα αντίστοιχα του ανεφοδιασμού με τυπικό καύσιμο, η Ford καταθέτει αίτηση για ευρεσιτεχνία ενός ειδικού καλωδίου με ψύξη.

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων για τον μέσο καταναλωτή είναι η χαμηλή ταχύτητα φόρτισης που καθιστά τον ανεφοδιασμό σημαντικά πιο αργό από τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν το ηλεκτρικό τους να ανεφοδιάζεται τόσο γρήγορα όσο γεμίζει το ρεζερβουάρ βενζίνης σε ένα αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Οι έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται επισταμένα αλλά ακόμα οριστική λύση δεν έχει βρεθεί. Η συνεργασία της Ford με το Πανεπιστήμιο Purdue που έχει έδρα στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, θέλει να οδηγήσει τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση αυτή. Έχοντας αναγνωρίσει πως ο μεγαλύτερος περιοριστικός παράγοντας για τη γρήγορη φόρτιση με καλώδιο είναι η θερμότητα που αναπτύσσεται, η Ford εστιάζει εκεί.

Το ειδικό καλώδιο που έχει εξελίξει από κοινού με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Purdue, χρησιμοποιεί μια μοναδική διαδικασία υγρής ψύξης για να επιτρέψει τη μεταφορά μεγαλύτερων φορτίων ρεύματος στα οχήματα. Η ελπίδα είναι ότι η τεχνολογία αυτή, θα μειώσει το χρόνο φόρτισης σε επίπεδα αντίστοιχα με το γέμισμα μιας δεξαμενής αερίου– που και αυτός, είναι μεγαλύτερος χρόνος από τον αντίστοιχο βενζίνης αλλά δεν είναι αποτρεπτικός για την αγορά ενός αυτοκινήτου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το Ford Escort το θέλουμε «χθες»!
Ford: Έρευνα στον εγκέφαλο του οδηγού για τα «κενά» συγκέντρωσης
Tο νέο Ford Mondeo δεν έχει σχέση με αυτό που ξέρουμε

Advertisement