Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini Urus απέκτησε νέα συλλεκτική έκδοση

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lamborghini Urus απέκτησε νέα συλλεκτική έκδοση

ΝΕΑ

Η Lamborghini Urus απέκτησε νέα συλλεκτική έκδοση

ΝΕΑ

Η νέα Essenza SCV12 Limited Edition είναι η πιο ιδιαίτερη Lamborghini Urus που κατασκευάστηκε ποτέ- μέχρι τώρα.

Advertisement
Advertisement

Οι ιδιοκτήτες της Lamborghini Aventador Essenza SCV12 που είναι μόνο για χρήση πίστας, έχουν τώρα τη δυνατότητα να αποκτήσουν και την ανάλογη Urus.

Η νέα αυτή περιορισμένης παραγωγής –μόλις 40 θα κατασκευαστούν- έκδοση του πολυτελούς SUV, θα είναι διαθέσιμη μόνο για τους κατόχους της Aventador Essenza SCV12. Η Urus είναι κατασκευασμένη με τη βοήθεια του τμήματος Ad Personam της Lamborghini, βασίζεται στην Urus Performante και έχει σχεδιαστεί με πρότυπο το υπεραυτοκίνητο πίστας της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Τη διαφορά κάνουν τα μέρη που είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα και είναι πολλά. Η ιταλική εταιρεία χρησιμοποίησε ανθρακόνημα για το καπό, την οροφή, τα καλύμματα των πλαϊνών καθρεπτών, το κάλυμμα του κινητήρα και το κομμάτι ανάμεσα στα πίσω φωτιστικά σώματα. Οι επεμβάσεις αυτές είναι υπογεγραμμένες από το τμήμα Ad Personam και τους σχεδιαστές του Centro Stile.

Για κάθε Essenza SCV12 (που και αυτές είναι 40), υπάρχει και η αντίστοιχη Urus, με χαρακτηριστικό το ότι τα δύο αυτοκίνητα έχουν τους ίδιους αριθμούς συμμετοχής στις πόρτες. Η ειδική αυτή έκδοση της Urus Performante, έχει ζάντες 23 ιντσών σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα με μαύρες δαγκάνες φρένων αλλά φυσικά, ο κάθε πελάτης μπορεί να την προσαρμόσει στα γούστα του.

Advertisement

Στο εσωτερικό, χρησιμοποιήθηκαν ταπετσαρίες Nero Cosmus Alcantara, με δερμάτινες λεπτομέρειες, στοιχεία από ανθρακόνημα, ανοδιωμένο αλουμίνιο και δύο υφές ανθρακονήματος με γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια. Όσον αφορά τις επιδόσεις, ο twin turbo V8 των 4,0 λίτρων αποδίδει μια 666 ίππους που είναι αρκετοί για να έρχονται από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα και η τελική να είναι 306 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεπούλησε η Lamborghini Huracan
Η Lamborghini Aventador Ultimae της Novitec είναι το κάτι άλλο
Στην Ελλάδα δύο Lamborghini Urus του κουτιού!