Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα μόδα – Δείτε τι κλέβουν απο τα άδεια σπίτια

Ελλάδα 19:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα μόδα – Δείτε τι κλέβουν απο τα άδεια σπίτια

ΝΕΑ

Νέα μόδα – Δείτε τι κλέβουν απο τα άδεια σπίτια

ΝΕΑ

Μπαίνουν στα άδεια σπίτια των εκδρομέων και εύκολα, μέσα σε λίγα λεπτά, κλέβουν τα νέα… δεδομένα που έφερε η αυτοκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Οι φορτιστές που έχουν εγκαταστήσει στα σπίτια τους οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών έχουν μπει στο στόχαστρο συμμοριών.

Αν και στην χώρα μας οι οικιακοί φορτιστές, τα λεγόμενα και wallbox, είναι ακόμα λίγοι και κατά κύριο λόγο σε στεγασμένους χώρους στάθμευσης, στο εξωτερικό κάνουν πλέον αισθητή την παρουσία τους σε πιο εμφανή σημεία.

Και όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξαν αμέσως την προσοχή των κλεφτών, οι οποίοι βρίσκουν έναν πολύ εύκολο τρόπο για να βγάλουν εύκολα χρήματα.

Στην Βρετανία λοιπόν έχει αρχίσει να γίνεται έντονο το φαινόμενο της κλοπής των φορτιστών από σπίτια και χώρους στάθμευσης οι οποίοι είναι εύκολα προσβάσιμοι από όσους θέλουν να τους αρπάξουν.

Advertisement
Advertisement

Η ζημιά είναι αρκετά μεγάλη για τον ιδιοκτήτη, καθώς ακόμα και ο απλούστερος φορτιστής ξεκινά από τα 700 ευρώ και πάνω.

Οι περισσότερες κλοπές γίνονται το βράδυ, όταν οι κλέφτες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι μπορούν να δράσουν ανενόχλητοι, και έχουν επιπλέον “όφελος” να αρπάξουν και το καλώδιο φόρτισης.

Το καλώδιο αυτό μπορεί να αποφέρει πάνω από 200 ευρώ, ενώ ακόμα και αν πωληθεί για τον χαλκό του, μπορεί να φέρει στον κλέφτη πάνω από 50 ευρώ.

Advertisement

Η αστυνομία έχει εκδώσει ανακοίνωση που καλεί τους ιδιοκτήτες φορτιστών να έχουν την προσοχή τους, και αν είναι εφικτό να βάλουν κάμερα παρακολούθησης.

Advertisement

Παράλληλα συμβουλεύει να μην αφήνει κανείς το καλώδιο φόρτισης όλη τη νύχτα πάνω στο αυτοκίνητο, αλλά να φροντίζουν να το βγάζουν έτσι ώστε να μην προκαλούν τον ενδιαφέρον των κλεφτών.

Το φαινόμενο προφανώς δεν θα μείνει μόνο στην Βρετανία, και κάποια στιγμή θα έρθει και στην χώρα μας. Οπότε όσοι έχουν εκτεθειμένο φορτιστή, καλό θα ήταν να λάβουν από τώρα τα μέτρα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μόνο ηλεκτρικά από το 2035 – Μήπως να το ξανασκεφτούμε;
Που φορτίζετε δωρεάν στην Αθήνα το ΙΧ σας;
Ηλεκτρικά vs Συμβατικά: Ο πόλεμος για μια θέση πάρκινγκ

Advertisement