Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes EQB για την κατηγορία των SUV

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes EQB για την κατηγορία των SUV

ΝΕΑ

Νέα Mercedes EQB για την κατηγορία των SUV

ΝΕΑ

Το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό SUV της Mercedes, το EQB θα μοιράζεται την πλατφόρμα με το GLB  και θα ενδυναμώσει την παρουσία της εταιρείας στην αναπτυσσόμενη κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Τις τελευταίες λεπτομέρειες από ότι φαίνεται ρυθμίζει η Mercedes στο νέο της ηλεκτρικό SUV που ετοιμάζεται να αποτελέσει την εναλλακτική στη «συμβατική» GLB. Το μοντέλο που αναμένεται να κάνει επίσημο ντεμπούτο στις αρχές του 2021, αυξάνοντας τις επιλογές που θα προσφέρει τη εταιρεία στα ηλεκτρικά μοντέλα. Το EQB, όπως τα EQA και EQC θα έχει ζεύγος φώτων ημέρας με «λεπτή» γραμμή, δίνοντας μια αίσθηση family look στην εμφάνιση της γκάμας των ηλεκτρικών.

Advertisement
Advertisement

Το νέο EQB θα μοιραστεί την πλατφόρμα του με τη «συμβατική» GLB, συνεπώς περιμένουμε μια παράλληλη χρήση μηχανικών μερών σε σημεία όπως είναι η ανάρτηση και η διαμόρφωση της καμπίνας. Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα υιοθετεί την ίδια αρχιτεκτονική με το EQA, που σημαίνει πως η συστοιχία των μπαταριών θα είναι στο πάτωμα τοποθετημένη κεντρικά και οι ηλεκτροκινητήρες θα είναι εμπρός και πίσω- ένας για κάθε ζεύγος τροχών.

Η διαφορά που θα υπάρχει με το «συμβατικό» μοντέλο, θα είναι στη διαμόρφωση της καμπίνας, μια και σε αντίθεση με την GLB που διατίθεται και ως 7θέσια, η EQB θα είναι αποκλειστικά 5θέσια. Δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία αναφορικά με την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων αλλά κρίνοντας από τα δεδομένα του EQA, περιμένουμε να δούμε μια συνολική απόδοση κοντά στους 280 ίππους, με μέγιστη τιμή αυτονομίας τα 480 χιλιόμετρα.