Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes-Benz GLA: Η καινοτομία αποκτά νέα διάσταση

Ελλάδα 6:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes-Benz GLA: Η καινοτομία αποκτά νέα διάσταση

ΝΕΑ

Νέα Mercedes-Benz GLA: Η καινοτομία αποκτά νέα διάσταση

ΝΕΑ

Η νέα Mercedes-Benz GLA ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών ιδιαίτερα ψηλά, αναβαθμισμένη ουσιαστικά σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.

Advertisement
Advertisement

Η καινοτομία και η πολυτέλεια θεωρούνται δεδομένα προκειμένου η νέα GLA να ικανοποιήσει στο έπακρο ακόμη και τον πιο απαιτητικό πελάτη της μάρκας.

Πλούσια εξοπλισμένη και γενναιόδωρα εξοπλισμένη τεχνολογικά, η νέα Mercedes-Benz GLA οριοθετεί προς τα πάνω τις δυνατότητες ενός ολοκληρωμένου premium C-SUV.

Όλα φυσικά ξεκινούν από την εντυπωσιακή και συνάμα κομψή σχεδίασή της, η οποία θα κάνει ακόμη και τους πλέον αυστηρούς κριτές να γυρίσουν να την περιεργαστούν και στη συνέχεια να εκφραστούν κολακευτικά για αυτήν.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά η νέα, εντυπωσιακή μάσκα ενισχύει σημαντικά το δυναμικό χαρακτήρα της, όπως και το μυώδες καπό της με τα δύο επιβλητικά power domes να υπογραμμίζουν εμφατικά την αυτοπεποίθησή της και να υπενθυμίζουν πως πρόκειται για μια αυθεντική Mercedes. Οι έμπειροι σχεδιαστές της εταιρίας όμως, σαφώς και δεν περιορίστηκαν στα παραπάνω.

Φρόντισαν να τονίσουν περαιτέρω τα off road γονίδια που παραδοσιακά διαθέτει η Mercedes-Benz GLA. Πως το πέτυχαν; Ο επανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας διαθέτει εμφανή προστασία στο κάτω τμήμα του προκειμένου να μην αγχώνεται κανείς ότι θα γρατσουνιστεί κάθε φορά που η GLA αφήνει την άσφαλτο.

Advertisement

Επειδή όμως στη ζωή όλα είναι φως, σημειώστε επίσης την φωτεινή υπογραφή των LED High Performance προβολέων οι οποίοι μετατρέπουν την νύχτα σε μέρα και ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό της Mercedes-Benz GLA, όπως φυσικά και τα μοντέρνα και πλήρως αποδοτικά LED πίσω φώτα.

Ο πλουραλισμός επιλογών στη χρωματική παλέτα της νέας Mercedes-Benz GLA, σηματοδοτεί την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών ακόμη και στις πιο δύσκολες απαιτήσεις. Το νέο χρώμα Spectral Blue και τα τέσσερα επιπλέον μοτίβα ζαντών αποδεικνύουν πως ο καθένας θα βρει τον συνδυασμό που επιθυμεί χωρίς την παραμικρή παραχώρηση. Η νέα GLA διαθέτει στάνταρ ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών ενώ προαιρετικά μπορείτε να την εφοδιάσετε με τροχούς 19 ή 20 ιντσών.

Advertisement

Ο διακεκριμένος εσωτερικός κόσμος της νέας Mercedes-Benz GLA αποκαλύπτει ένα φιλόξενο πολυτελές και high tech περιβάλλον. Στην εποχή μας ο ψηφιακός κόσμος αποτελεί το Α και το Ω στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία. Γι αυτό λοιπόν το λόγο η στάνταρ ανεξάρτητη υπερσύγχρονη διπλή οθόνη αποτελεί ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά στην ποιοτική καμπίνα της νέας GLA.

Η μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη οδηγού 10,25 ιντσών στον πίνακα οργάνων και η δεύτερη μεγάλη οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών για τις υπηρεσίες των πολυμέσων σε μεταφέρουν απευθείας στο μέλλον της luxury αυτοκίνησης. Η ολιστική εμπειρία υψηλής τεχνολογίας είναι αυτοσκοπός στο νέο SUV της Mercedes-Benz. Αγγίξτε τα χέρια σας στο θερμαινόμενο τιμόνι της έκδοσης AMG Line και απολαύστε τον συναρπαστικό κόσμο της απόλυτης οδήγησης.

Advertisement

Η νέα Mercedes-Benz GLA επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις στο πολυάριθμο και πιστό κοινό της. Όπως είναι για παράδειγμα η τελευταία γενιά του νέου συστήματος πολυμέσων MBUX. Σε συνδυασμό με τις τρεις λειτουργίες Navigation, Assistance και Services καθώς και τους 10 χρωματικούς συνδυασμούς του Ambient Light, παρέχει απλόχερα πολλές επιλογές εξατομίκευσης.

Η νέα Mercedes-Benz GLA προσφέρει πλέον ασύρματη σύνδεση με smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto Wireless. Για περαιτέρω συνδεσιμότητα, διατίθεται τώρα μια πρόσθετη θύρα USB-C και αυξημένη ισχύ φόρτισης USB.

Οι online υπηρεσίες στην εφαρμογή Mercedes me σαφώς και αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα της νέας Mercedes-Benz GLA. H φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» αποκτά στο νέο μοντέλο περισσότερες ικανότητες διαλόγου και μάθησης. Το σύστημα γνωρίζει τον οδηγό και θυμάται τις τυπικές ρυθμίσεις ή διαδρομές του. Την κατάλληλη στιγμή προτείνει εξατομικευμένες λειτουργίες infotainment ή άνεσης προσαρμοσμένες ακριβώς στην εκάστοτε οδηγική κατάσταση.

Τώρα, επειδή η χλιδή και ο upper class χαρακτήρας κρύβεται στις λεπτομέρειες, η νέα Mercedes-Benz GLA επιστρατεύει το έξτρα προηγμένο ηχοσύστημα Burmester προάγοντας την καθηλωτική εμπειρία ήχου Dolby Atmos, η οποία δίνει στη μουσική περισσότερο χώρο, καθαρότητα και βάθος. Το Dolby Atmos προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον αναπαραγωγής, πράγμα που σημαίνει ότι οι ακροατές μπορούν να ακούν μουσική με απαράμιλλη ευκρίνεια που πλησιάζει τον αρχικό ήχο του καλλιτέχνη από το στούντιο.

Στα ακόμη πιο σημαντικά από την άλλη, η νέα Mercedes-Benz GLA επενδύει πλέον στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών, μέσω εξηλεκτρισμένων κινητήρων. Σημειώστε πως η πλούσια γκάμα περιλαμβάνει τετρακύλινδρες μονάδες με επτατάχυτα ή οκτατάχυτα κιβώτια DCT διπλού συμπλέκτη στον βασικό εξοπλισμό.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του οδηγού. Τα ήπια υβριδικά σύνολα είναι εξοπλισμένα με μία επιπλέον ενσωματωμένη μπαταρία 48 volt για τη γεννήτρια εκκίνησης με ιμάντα. Η πρόσθετη ισχύς των 10 kW που προσφέρει, υποστηρίζει την ευελιξία κατά την εκκίνηση ή χρησιμοποιείται για γρήγορη επιτάχυνση.

Εκτός από την εκκίνηση του κινητήρα αθόρυβα και με χαμηλούς κραδασμούς, επιτρέπει επίσης την οδήγηση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης σβηστό. Επιπλέον, επεμβαίνει κατά τη διάρκεια των διαδικασιών πέδησης και επιτάχυνσης – και έτσι ανακτά ηλεκτρική ενέργεια για το ενσωματωμένο δίκτυο 12 volt καθώς και την μπαταρία 48 volt.

Κορωνίδα όμως των τεχνολογικών εξελίξεων στο νέο SUV της Mercedes-Benz, αποτελεί το εξελιγμένο κινητήριο σύνολο plug-in hybrid της GLA 250 e (κατανάλωση καυσίμου μόλις 1.4-1.1 l/100 km) και εκπομπές CO2 οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 31 g/km. Το υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο της βελτιωμένης μπαταρίας υψηλής τάσης σε σχέση με πριν, προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 5 kW σε 80 kW ενώ η ισχύς του συστήματος παραμένει η ίδια.

Σε ότι αφορά στο φλέγον θέμα της φόρτισης, προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο απαιτούμενος χρόνος κατά τη σχετική διαδικασία, η νέα Mercedes-Benz GLA προσφέρει τώρα περισσότερες δυνατότητες. Εκτός των «βασικών» 3,7 kW, η μπαταρία δύναται να φορτιστεί τόσο με εναλλασσόμενο ρεύμα έως 11 kW, αλλά και με συνεχές ρεύμα έως και 22 kW. Δεν χρειάζεται να περιμένεις πολύ…

Επιπρόσθετα, για τους παραδοσιακούς λάτρεις των diesel κινητήρων, ο νέος τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας της GLA συνδυάζει την ομαλή λειτουργία και την εξαιρετική απόδοση με την απόλυτη αποτελεσματικότητα, ενώ διατίθεται σε δύο επίπεδα ισχύος και ροπής, έτοιμος να ικανοποιήσει κάθε βαλάντι.

Στα τεχνολογικά high lights του συνόλου της νέας GLA, περιλαμβάνεται η υπερσυμπίεση ενός σταδίου με μεταβλητή γεωμετρία συμπίεσης. Τόσο η κυλινδροκεφαλή όσο και ο στροφαλοθάλαμος είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ αλουμίνιο. Με την αρωγή της επίστρωσης NANOSLIDE που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη Mercedes-Benz, μειώνεται δραστικά η τριβή μεταξύ του τοιχώματος του κυλίνδρου και του χαλύβδινου εμβόλου, με αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης της κατανάλωσης αλλά και των εκπομπών.

Η δεύτερη γενιά της Mercedes-Benz GLA επανασχεδιάστηκε και αναβαθμίστηκε στο έπακρο, με το επίπεδο του βασικού εξοπλισμού της να είναι πολύ πλούσιο, όπως δηλαδή και η φήμη της. Η κορυφή της δημοφιλούς κατηγορίας των premium C-SUV φέρει δικαίως το σήμα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz GLA: Σημείο αναφοράς στα luxury SUV
Οι τιμές της νέας Mercedes-Benz GLA στην Ελλάδα
Πως η νέα Mercedes-Benz GLA σε διατηρεί απολύτως ασφαλή