Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα, υβριδική έκδοση για το Volvo XC40

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα, υβριδική έκδοση για το Volvo XC40

ΝΕΑ

Νέα, υβριδική έκδοση για το Volvo XC40

ΝΕΑ

Η Volvo ανακοίνωσε την έλευση μία νέας έκδοσης στη γκάμα του XC40, την T5 Twin Engine, όντας η πρώτη του κόμπακτ SUV με plug-in υβριδική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

 

Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου μοντέλου βρίσκεται ο τρικύλινδρος κινητήρας των 1,5 λίτρων με ισχύ 180 PS, ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 82 ίππων. Αθροιστικά η ιπποδύναμη φτάνει τους 262 PS, που μεταφέρονται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων. Σύμφωνα με την Volvo, για το 0-100 km/h, το XC40 T5 Twin Engine χρειάζεται μόλις 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 205 km/h.

Advertisement
Advertisement

Με πλήρη φόρτιση η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 10,7 kWh μπορεί και προσφέρει, σε πλήρη ηλεκτρική κίνηση, 42 με 46 km αυτονομίας (σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP), η μέση κατανάλωση είναι μόλις 2,0 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων 46 g/km. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερις επιλογές σε ότι αφορά τα προγράμματα οδήγησης, (Hybrid, Power, Pure και Individual), ενώ με τη λειτουργία «Hold and Charge» μπορεί να παρακολουθεί την κατανάλωση της μπαταρίας on the spot. Φυσικά δε λείπει το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, μέσω του οποίου φορτίζεται η μπαταρία. Το νέο Volvo XC40 T5 Twin Engine θα ξεκινήσει τις παραγγελίες στις αρχές του 2020, σε ότι αφορά την αγορά της Μ. Βρετανίας.