Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα ειδική έκδοση για το Toyota GT 86

Ελλάδα 17:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα ειδική έκδοση για το Toyota GT 86

ΝΕΑ

Νέα ειδική έκδοση για το Toyota GT 86

ΝΕΑ

Η Toyota παρουσιάζει μια νέα, ειδική έκδοση του GT 86, η οποία αντλεί την ονομασία της από μια γνωστή ιαπωνική διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Η διαδρομή Hakone βρίσκεται νοτιοδυτικά του Τόκιο και αποτελείται από μια σειρά διαδοχικών στροφών που ξεκινούν σχεδόν από το επίπεδο της θάλασσας, ανεβαίνοντας έως τα 1.000 μέτρα. Θεωρείται μια από τις πιο απαιτητικές διαδρομές της Ιαπωνίας.

Πλέον όμως το όνομα της διαδρομής αυτής θα συνοδεύσει και μια ειδική έκδοση του Toyota GT 86, αφού η νέα GT 86 Hakone Edition παρουσιάστηκε από την ιαπωνική μάρκα γα την αγορά των Η.Π.Α.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο έχει πολλά κοινά με την επίσης ειδική έκδοση Toyota GT 86 British Green Limited που διατέθηκε στην Ιαπωνία, και αρχικά ξεχωρίζει με την special πράσινη βαφή του, που συνδυάζεται με 17άρες ζάντες στην απόχρωση του χαλκού, αλλά και με μια νέα πίσω μαύρη αεροτομή.

Στο εσωτερικό, η νέα Toyota GT 86 Hakone Edition διαθέτει δίχρωμη ταπετσαρία με καθίσματα σε δέρμα/αλκαντάρα, αλλά και λογότυπο Toyota 86 πάνω στο ταμπλό σε καφέ χρώμα, μαζί με ραφές στην ίδια απόχρωση για το τιμόνι, το χειρόφρενο και τον επιλογέα ταχυτήτων.

Advertisement

Παράλληλα, η Toyota προσφέρει στους ιδιοκτήτες της νέας έκδοσης ένα ζευγάρι μαύρα κλειδιά με δερμάτινο κάλυμμα που έχει χαραγμένο πάνω του το λογότυπο του GT 86.

Ως προς τον κινητήρα του, το νέο μοντέλο διατηρεί το 2λιτρο 4κύλινδρο boxer ατμοσφαιρικό μοτέρ των 208 ίππων της Toyota, που μπορεί να συνδυαστεί με 6τάχυτο μηχανικό ή επίσης 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Οι πωλήσεις του νέου Toyota GT 86 Hakone θα ξεκινήσουν στις Η.Π.Α. το ερχόμενο φθινόπωρο. Εκτός από όλα τα παραπάνω, το νέο μοντέλο θα έχει και έναν υπερπλήρη εξοπλισμό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων LED φώτα, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, cruise control και πολλά άλλα.