Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με νέα γκάμα κινητήρων η επόμενη γενιά του VW Polo

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με νέα γκάμα κινητήρων η επόμενη γενιά του VW Polo

ΝΕΑ

Με νέα γκάμα κινητήρων η επόμενη γενιά του VW Polo

ΝΕΑ

H γερμανική φίρμα θα μας παρουσιάσει το Φθινόπωρο την επόμενη γενιά του VW Polo, το οποίο θα διαθέτει νέα γκάμα κινητήρων και πολλά τεχνολογικά στοιχεία.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση το νέο Polo και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως τη δημοσιότητας, αλλά και τις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου (όπως αυτή που σας παρουσιάζουμε), το μοντέλο θα έρθει ακόμη πιο κοντά στα πρότυπα του ανανεωμένου Golf. Έτσι αναμένουμε ένα αμάξωμα ελαφρώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις και με σχεδιαστικά στοιχεία που θα παραπέμπουν το μικρομεσαίο μοντέλο της VW.

Το νέο Polo θα χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα του Ομίλου με τον κωδικό MQB-A0, η οποία θα βοηθήσει στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς αλλά και στον περιορισμό του βάρους.  Eπίσης, η νέα γενιά του Polo θα προσφέρεται σε 3θυρο & 5θυρο αμάξωμα και αργότερα στην γκάμα θα προστεθεί και μια SUV version. Σε ό,τι αφορά τις επιλογές των μηχανικών συνόλων τώρα, ο 1,4 TSI θα αντικατασταθεί από το νέο μοτέρ 1,5 TSI Evo και ο 1,4 TDI φαίνεται ότι θα δώσει τη θέση του στον αναβαθμισμένο 1.600άρη πετρελαιοκινητήρα της VW. Στη βάση των κινητήρων βενζίνης θα παραμείνει ο 1.000άρης TSI, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα η κορυφαία έκδοση GTI θα εξοπλιστεί με τον 2,0 ΤSI και ισχύ λίγο πάνω από τα 200 άλογα.

Advertisement
Advertisement