Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nέα γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Ελλάδα 20:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nέα γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

ΝΕΑ

Nέα γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

ΝΕΑ

Το έργο συμπεριλήφθηκε στην ατζέντα της πρόσφατης επίσκεψης Ερντογάν. Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα…

Advertisement
Advertisement

Μια νέα γέφυρα θα που ενώνει την Ελλάδα και την Τουρκία περιελάβανε, μεταξύ άλλων, η ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για την δεύτερη γέφυρα -που είναι πλέον στη φάση μελετών- που θα ενώνει την περιοχή των Κήπων Έβρου στην ελληνική πλευρά, με τα Ύψαλα στην τουρκική πλευρά. Ουσιαστικά το έργο μπαίνει στο στάδιο δρομολόγησης, καθώς οι πρώτες ουσιαστικές συζητήσεις είχαν γίνει στις αρχές του περασμένου Ιουνίου.

Εποπτεύουσα Αρχή είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε. η οποία έχει αναθέσει στις εταιρείες Egis και Μαυράκης την ανάλυση του έργου, προκειμένου να υπάρχει η τεχνική εικόνα του. Ακολούθως θα πρέπει να αναζητηθεί η χρηματοδότηση για την υλοποίησή του. Την κατασκευή του ελληνικού τμήματος θα αναλάβει η Εγνατία Οδός Α.Ε. και του τουρκικού τμήματος η KGM.

Advertisement
Advertisement

Το έργο προβλέπει την κατασκευή μιας καλωδιωτής γέφυρας τριών ανοιγμάτων και θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) ανά κατεύθυνση.

Το συνολικό μήκος της οδού είναι 1250,13 μέτρα εκ των οποίων τα 760 βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους και τα 490 επί τουρκικού. Το ελληνικό τμήμα της της γέφυρας φτάνει τα 409,15 μέτρα και περιλαμβάνει τρία ανοίγματα με μήκος 180 μ. το κεντρικό και από 110 μ. τα υπόλοιπα δύο.

Θα είναι η δεύτερη γέφυρα που θα ενώσει τις δύο χώρες, καθώς σήμερα λειτουργεί ήδη μια. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, η υλοποίηση της αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φέρνει το Togg στην Ελλάδα ο Ερντογάν
Video: Δείτε τι σόου έστησαν οι Τούρκοι με το Togg
Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στο Togg!

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement