Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα εποχή για τον όμιλο Volkswagen

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα εποχή για τον όμιλο Volkswagen

ΝΕΑ

Νέα εποχή για τον όμιλο Volkswagen

ΝΕΑ

Από την πρώτη Σεπτεμβρίου άνοιξε  ένα καινούργιο κεφάλαιο για τον Όμιλο Volkswagen, καθώς ο κ. Oliver Blume ανέλαβε χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου σε αυτόν.

Advertisement
Advertisement

Οι εσωτερικές διαταραχές που σοβούσαν στον γερμανικό Όμιλο τουλάχιστον τον τελευταίο ενάμιση χρόνο φαίνεται να σταματούν πλέον. Η αποπομπή τού κ. Herbert Diess από τη θέση του Πρόεδρου Διοικητικού Συμβουλίου αυτού και Διευθύνοντος Σύμβουλος της Volkswagen, σήμανε τις εξελίξεις στην εταιρεία.

Έτσι, καθήκοντα Διευθύνοντος Σύμβουλος του Ομίλου VW θα εκτελεί πλέον ο κ. Oliver Blume, ο οποίος ως τώρα κατείχε την ίδια θέση στην Porsche. Η θητεία του σε αυτή κρίθηκε επιτυχημένη από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου τα οποία τον επέλεξαν για τον νέο ρόλο του.

O κ. Oliver Blume, ο νέος CEO του Ομίλου Volkswagen.

Ο κ. Blume, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να επαναφέρει την εργασιακή ειρήνη σε αυτόν, -η οποία είχε διαταραχτεί επί των ημερών του κ. Diess- και να διατηρεί τις ισορροπίες μεταξύ των δύο οικογενειών που κατέχουν σημαντικό ποσοστό των μετοχών του Ομίλου (σημ.: Piëch και Porsche).

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι ο αποπεμφθείς κ. Diess είχε προκαλέσει δυσφορία στους εργαζομένους και στα μέλη του Ελεγκτικού Συμβουλίου, όπως και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου με τις απόψεις και την κριτική του για την παραγωγική δυνατότητα και τη σχετική καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση και το επιχειρηματικό μέλλον της εταιρείας.

O κ. Herbert Diess.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τα συνδικάτα εργαζομένων στον Όμιλο και να χάσει το έρεισμα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου όπως και των δύο οικογενειών (στις οποίες ανήκει το 34,1% της Volkswagen και το 53% δικαιωμάτων ψήφου επί των μετοχών).

Η απόφαση για την απομάκρυνση του κ. Diess από τη θέση του ελήφθη στις 20 Ιουλίου αλλά ο ίδιος παρέμεινε στη θέση του μέχρι και τις 31 Αυγούστου για να δοθεί χρόνος για την ομαλή αντικατάστασή του από τον κ. Oliver Blume.

Advertisement

O κ. Diess, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έγραψε σχετικά: «Σήμερα, είναι η τελευταία ημέρα ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VW. Αυτά τα επτά χρόνια με αντάμειψαν περισσότερο στην καριέρα μου. Το μέλλον της βιομηχανίας μας μπορεί να είναι λαμπρό, όμως πρέπει να αλλάξουμε γρήγορα. (Στη VW) Έχουμε αλλάξει πάρα πολύ και είμαστε σε καλό δρόμο. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τις συμβουλές σας».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμφωνία VW-Mercedes με τον Καναδά για τις μπαταρίες
Ρεκόρ στο Ring για τα 20 Χρόνια του VW Golf R (+video)
Τρεις στόχοι της Volkswagen για το άμεσο μέλλον