Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα έκδοση και νέα τιμή για το Tesla Model Y

Ελλάδα 22:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα έκδοση και νέα τιμή για το Tesla Model Y

ΝΕΑ

Νέα έκδοση και νέα τιμή για το Tesla Model Y

ΝΕΑ

H Tesla ανακοίνωσε επίσημα τη δημιουργία και διάθεση στην ευρωπαϊκή αγορά, άρα και στην Ελλάδα, μιας νέας εκδοχής του Model Y με σκοπό να κάνει το μοντέλο πιο ελκυστικό εμπορικά.

Advertisement
Advertisement

Το Model Y δεν είναι απλώς το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο της Tesla είναι και το πιο δημοφιλές σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ανεξαρτήτου κατηγορίας και τεχνολογίας κίνησης.

Η επιτυχία του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου οφείλεται τόσο στα πλεονεκτήματα που διαθέτει και στη γενικότερη εταιρική εικόνα του όσο και στο γεγονός ότι πλέον ο ρυθμός παραγωγής του είναι τέτοιος που μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να περιμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα για να το αποκτήσουν. Συνεπώς, δεν απογοητεύονται από την αναμονή και δεν στρέφονται στα αυτοκίνητα άλλων κατασκευαστών, ιδίως όταν θέλουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία τα οποία συνέβαλαν στην εμπορική επιτυχία του Model Y. Ουσιαστικό ρόλο σε αυτό έχει και η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο.

Τώρα, η Tesla ανακοίνωσε ότι διαθέτει στην Ευρώπη (και στη χώρα μας) το Model Y Long Range με έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος του οχήματος. Η τιμή πώλησής του ξεκινά από τα 48.990 ευρώ.

Σε αυτή την έκδοση, έχει δοθεί έμφαση την καλύτερη διαχείριση της ενέργειας των μπαταριών του αυτοκινήτου με σκοπό τη μειωμένη κατανάλωσή της -συγκριτικά- και την αύξηση της αυτονομίας κίνησης.

Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η μέση τυποποιημένη κατανάλωση του πισωκίνητου Model Y Long Range είναι 14,9 kWh/100 χλμ. (κατά WLTP) και η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του έχει αυξηθεί στα 600 χλμ. (κατά WLTP).