Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέα δεδομένα για τη σχεδίαση των ηλεκτρικών

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα δεδομένα για τη σχεδίαση των ηλεκτρικών

Mobility

Νέα δεδομένα για τη σχεδίαση των ηλεκτρικών

Mobility

Μόνο με την παρουσίαση νέων πρωτοτύπων θα «δούμε» την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής σχεδιασμού της Ford, ο οποίος υποστηρίζει πως πολύ σύντομα, η εξωτερική εμφάνιση θα έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας περάσει πάνω από μια δεκαετία στη Renault πριν βρεθεί στο τιμόνι του τμήματος σχεδίασης της Ford Motor Co τον περασμένο Απρίλιο, ο Anthony Lo ξέρει κάτι παραπάνω.

Η μαγεία των νέων πρωτοτύπων είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στο αύριο της αυτοκίνησης που όπως όλα δείχνουν, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Ο Lo, που θέλει να επαναφέρει τη μαγεία των concept cars στη Ford και τη Lincoln, καθώς η συνεχιζόμενη άνοδος της ηλεκτροκίνησης επιτρέπει σε όλους του εμπλεκόμενους να ξανασκεφτούν πως πρέπει να σχεδιάζεται ένα ενδιαφέρον αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

«Ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο δεν είναι απλώς ένα γλυπτό», είπε ο Lo σε πρόσφατη συνέντευξή του, προσθέτοντας πως «είναι μια πλατφόρμα για να δοκιμάσουμε νέα πράγματα και να σκεφτούμε πώς πρέπει τελικά να εξελιχθεί η σχεδιαστική γλώσσα της κάθε μάρκας». Για τους περισσότερους αγοραστές, η εμφάνιση ενός αυτοκινήτου είναι το πρώτο πράγμα που παίζει σημαντικό ρόλο για την επιλογή του. «Στο παρελθόν, η εξωτερική σχεδίαση έπαιρνε πάντα το προβάδισμα, μια και είναι ένα κομμάτι από τη συνολική εμπειρία που λαμβάνει κανείς μπροστά στο υποψήφιο νέο του αυτοκίνητο μέσα σε μια έκθεση».

Ο Lo όμως, υποστηρίζει πως «λόγω του όγκου των χαρακτηριστικών εντός του οχήματος που καλείται να ελέγχει ο οδηγός μέσα από τα διάφορα χειριστήρια, η διεπαφή του με το αυτοκίνητο γίνεται όλο και πιο σημαντική, οπότε και στο άμεσο μέλλον, περισσότερη σημασία θα έχει η σχεδίαση της καμπίνας». Σε λίγο καιρό από τώρα, η Lincoln θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο ηλεκτρικού αυτοκινήτου, στο οποίο τον πρώτο λόγο της σχεδίασης, είχε ο Lo. Μέσω αυτού, θα περιμένουμε να δούμε με τρόπο χειροπιαστό, τα χαρακτηριστικά που περιγράφει ο έμπειρος σχεδιαστής της Ford.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ford κατοχυρώνει πατέντα με… παράθυρα αφής
Σπουδαστές δημιούργησαν τη Lincoln του μέλλοντος
Διαρροή: Αυτή είναι η νέα Ford Mustang

Advertisement

 

 

 

Advertisement