Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόνο… τιμόνι στο νέο ηλεκτρικό Honda

Ελλάδα 4:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόνο… τιμόνι στο νέο ηλεκτρικό Honda

ΝΕΑ

Μόνο… τιμόνι στο νέο ηλεκτρικό Honda

ΝΕΑ

Στο ταμπλό του νέου ηλεκτρικού concept της Honda έχει απομείνει μόνο το τιμόνι. Μέχρι να πάψει να υπάρχει και αυτό.

Advertisement
Advertisement

Η Honda προχωρά με γοργούς ρυθμούς την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση. Και όπως φαίνεται το κάνει με αρκετό κέφι και σχεδιαστική τόλμη.

Το e:N2 Concept που παρουσίασε στην Κίνα είναι ένα πρωτότυπο το οποίο δίνει μια πρώτη γεύση για το πως θα είναι τα μελλοντικά αυτοκίνητα της εταιρίας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φουτουριστικό σχέδιο όχι μόνο στο αμάξωμα αλλά και στο σαλόνι. Εκεί το μόνο γνωστό στοιχείο είναι το τιμόνι (και αυτό με πολύ καινοτόμα σχεδίαση) ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι έντεχνα καλυμμένα κάτω από τα υλικά του ταμπλό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρία, το αυτοκίνητο φτιάχτηκε από μία ομάδα Κινέζων σχεδιαστών και μηχανικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση.

Σχεδιαστικά, θυμίζει αρκετά ένα προηγούμενο πρωτότυπο της εταιρίας, με έντονες ακμές και εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα που σχηματίζουν γωνίες ενώ φωτίζονται και τα σήματα της εταιρίας.

Advertisement

Το σχέδιο είναι κάτι μεταξύ hatchback και sedan και από άποψη διαστάσεων βρίσκεται κοντά στο Tesla Model 3.

Advertisement

To εσωτερικό καλύπτεται από ένα μαλακό συνθετικό υλικό, πίσω από το οποίο κρύβονται διακόπτες επαφής για την λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου.

Πίνακας οργάνων δεν υπάρχει καθώς όλες οι πληροφορίες προβάλλονται σε head up display εμπρός από τον οδηγό.

Advertisement

Το πολύ εντυπωσιακό πρωτότυπο βασίζεται σε μία πλατφόρμα με την ονομασία e:N Architecture F, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει ηλεκτρικές διατάξεις, με κίνηση στους εμπρός τροχούς και μπαταρία κάτω από τον χώρο των επιβατών.

Το eN:2 εφοδιάζεται με μία εξελιγμένη έκδοση του Honda Sensing 360 ADAS το οποίο θα εξοπλίσει όλα τα μοντέλα της εταιρίας μέχρι το 2030.

Η συγκεκριμένη σουίτα έχει σημαντικά αναβαθμισμένες κάμερες και σένσορες, και μπορεί να βλέπει να “πίσω” από τις διασταυρώσεις ώστε να προειδοποιεί για ενδεχόμενο κίνδυνο.

Το Honda e:N2 Concept παρουσιάστηκε στην έκθεση στην Σανγκάη, και είναι ένα από τα 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία η εταιρία σκοπεύει να παρουσιάσει μέχρι το 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα βάλει η Honda κιβώτιο ταχυτήτων στα ηλεκτρικά της;
Πρώτος σταθμός ανταλλάξιμων μπαταριών της Honda στην Ιαπωνία
Δοκιμή: Honda Civic e:HEV