Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόνο η Ινδία έχει αύξηση στις πωλήσεις την τελευταία πενταετία

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόνο η Ινδία έχει αύξηση στις πωλήσεις την τελευταία πενταετία

ΝΕΑ

Μόνο η Ινδία έχει αύξηση στις πωλήσεις την τελευταία πενταετία

ΝΕΑ

Όλες οι μεγάλες αγορές του κόσμου έχουν πτώση συγκριτικά με την προ covid εποχή με εξαίρεση τη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη…

Advertisement
Advertisement

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων παρουσιάζει άνοδο τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που αποτυπώνεται στις παγκόσμιες πωλήσεις. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα με τις ταξινομήσεις μήνα με το μήνα να αυξάνονται, παρά το γεγονός ότι και οι τιμές έχουν ανέβει σημαντικά.

Παρ’ όλο αυτά, οι πωλήσεις παραμένουν χαμηλές συγκριτικά με την προ πανδημία εποχή, γεγονός που οφείλεται και στις ελλείψεις των πρώτων υλών αλλά και στις παραγωγές των εργοστασίων.

Αν κοιτάξουμε το πρώτο τρίμηνο του έτους και το συγκρίνουμε με το αντίστοιχο του 2018 θα διαπιστώσουμε ότι στην Ευρώπη υπάρχει πτώση που μεταφράζεται σε ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα από 4.282.1000, οι πωλήσεις έπεσαν στις 3.236.000 μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Advertisement
Advertisement

Στην Αμερική η πτώση για το αντίστοιχο διάστημα ήταν μισό εκατομμύριο μονάδες, ενώ στην Κίνα οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 900.000 μονάδες. Να σημειώσουμε πως η Κίνα ήταν και η Νο1 αγορά του κόσμου σε πωλήσεις αγγίζοντας το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου τις 5.079.000 μονάδες.

Άνοδο μόνο στην Ινδία

Πτώση είχαν και άλλες δυο πολύ μεγάλες αγορές, αυτή της Ιαπωνίας (-149.100 μονάδες) αλλά και της Βραζιλίας (-91.300 μονάδες).

Advertisement

Κόντρα σε… όλους η μοναδική μεγάλη αγορά με άνοδο ήταν αυτή της Ινδίας. Στη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό του πλανήτη πουλήθηκαν σε τρεις μήνες 1.018.400 μονάδες όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2018 οι ταξινομήσεις ήταν 861.500 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H τελευταία BMW με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων…
70 Χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις: Ψηφίστε τους καλύτερους!
Το Haval Xianglong είναι κινέζικο κράμα G-Class και Defender

Advertisement