Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μοναδική ευκαιρία για ένα γνήσιο Defender του Camel Trophy

Ελλάδα 14:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μοναδική ευκαιρία για ένα γνήσιο Defender του Camel Trophy

ΝΕΑ

Μοναδική ευκαιρία για ένα γνήσιο Defender του Camel Trophy

ΝΕΑ

Ένα ιστορικό Land Rover Defender με «ένσημα» από το Camel Trophy του 1998 βγαίνει στο σφυρί.

Advertisement
Advertisement

Για τους λάτρεις του off-road και τους συλλέκτες η αγγελία αυτή είναι κάτι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο. Αφορά ένα Land Rover Defender 110 του 1998, που συνδέεται με το διάσημο Camel Trophy και διατίθεται προς πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό το Defender, γεμάτο ιστορία, κατέχει τη διάκριση ως το κινηματογραφικό αυτοκίνητο για το Camel Trophy του 1998, μία διοργάνωση που έμεινε στην ιστορία για τις εξαντλητικές διαδρομές της σε μερικά από τα πιο απαιτητικά εδάφη παγκοσμίως.

Ο αγώνας εκείνης της χρονιάς έλαβε χώρα στη Γη του Πυρός στο νότιο άκρο της Νότιας Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

Η πλούσια ιστορία του χαρακτηρίζεται από σημαντικές τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από τη συμμετοχή του στο Camel Trophy.

Η Land Rover Special Vehicles εξόπλισε το Defender με roll cage, σχάρα οροφής Brownchurch, νέες μπροστινές μπάρες, βίντσι Warn 8274, φώτα οδήγησης και “αναπνευστήρα” Mantec.

Advertisement

Κάτω από το καπό, το Defender διατηρεί τον αρχικό 2,5-λίτρων turbodiesel τετρακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 113 ίππους και 264 Nm ροπής.

Advertisement

Σε συνδυασμό με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων και “κοντές” σχέσεις , το Defender ήταν πραγματικά ασταμάτητο εκτός δρόμου.

Ο πωλητής, ο οποίος απέκτησε το όχημα το 2000, έχει πραγματοποιήσει πολλαπλά ταξίδια στη Βόρεια Αφρική, συμβάλλοντας στη μοναδική ιστορία του, ενώ διατηρεί σχετικά χαμηλά χιλιόμετρα, λίγο πάνω από τις 70 χιλιάδες.

Advertisement

Στην καταχώριση υπάρχουν αναφορές και για πολλές μετατροπές που έχει κάνει ο ιδιοκτήτης για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό στο εξαντλητικό off road.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να ρίξουν μία ματιά εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Explore Defender: Καλύπτει κάθε ανάγκη και απαίτηση!
Explore Defender: Διαχρονικός σχεδιασμός
Jaguar Land Rover: Πέντε χρόνια εγγύηση