Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mitsubishi Pajero Final Edition: Τέλος εποχής!

Ελλάδα 4:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mitsubishi Pajero Final Edition: Τέλος εποχής!

ΝΕΑ

Mitsubishi Pajero Final Edition: Τέλος εποχής!

ΝΕΑ

Το Pajero είναι ένα από τα παλαιότερα SUV που πωλούνται καθώς κυκλοφόρησε το 2006 και τώρα με την έκδοση Final Edition, η Mitsubishi ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία για το δημοφιλές μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Η Final Edition της τέταρτης γενιάς Mitsubishi Pajero σηματοδοτεί το τέλος της εμπορικής πορείας του αξιόπιστου ιαπωνικού SUV.

Πρέπει να πούμε πως τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία του μοντέλου, γράφτηκαν από το 1999 έως το 2006, όταν στις αγορές βρισκόταν η 3η γενιά του Pajero, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1981 και έχει σημειώσει συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3,3 εκατομμύρια.

Παρ’ όλα αυτά, κάθε γενιά του σημαντικού για τη Mitsubishi αλλά και για την κατηγορία γενικότερα μοντέλου, ήταν ξεχωριστή, έχοντας να “διαχειριστεί” το χαρακτηρισμό του “κορυφαίου” σε εκτός δρόμου ικανότητες κίνησης. Η τελευταία, αποχαιρετιστήρια έκδοση θα παραχθεί σε 800 μονάδες και θα διατεθεί στην αγορά της Αυστραλίας.

Advertisement
Advertisement

Θα είναι όλα με 7θέσια διαμόρφωση στην καμπίνα και σε όλες τις εκδόσεις εξοπλισμού που ήταν έτσι και αλλιώς διαθέσιμες (GLS, GLX και Exceed).

Ανεξάρτητα από την έκδοση εξοπλισμού όμως, κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος turbodiesel κινητήρας των 3,2 λίτρων που αποδίδει 190 ίππους και 44,9 kgm ροπής, την οποία και διανέμει σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 5 ταχυτήτων.

Advertisement

Σε ότι έχει να κάνει με τις διαφορές της Final Edition, σημειώνουμε πως το ρεζερβουάρ του καυσίμου θα είναι 88 λίτρων, ενώ θα φέρει και μια σειρά από αξεσουάρ που θα τοποθετούνται από την Αυστραλιανή αντιπροσωπεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται ένα προστατευτικό για το καπό, μοκέτες στο δάπεδο της καμπίνας με ειδική σήμανση, ειδικό προστατευτικό κάλυμμα για το πορτ μπαγκάζ και δερμάτινο «φάκελο» για τα χαρτιά του αυτοκινήτου.

Στην ναυαρχίδα των εκδόσεων εξοπλισμού Exceed, θα υπάρχει ποιοτικό δέρμα ως επένδυση όλων των επιφανειών στην καμπίνα, ηλιοροφή και αλουμινένια πεντάλ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mitsubishi L200 Black Edition
Επιστροφή για τη Ralliart της Mitsubishi 
Πως η… Mitsubishi διέλυσε δίκτυο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών