Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δυστυχώς μην περιμένετε μια Jaguar XE SVR…

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δυστυχώς μην περιμένετε μια Jaguar XE SVR…

ΝΕΑ

Δυστυχώς μην περιμένετε μια Jaguar XE SVR…

ΝΕΑ

Το περασμένο καλοκαίρι, η Jaguar κυκλοφόρησε έναν αυθεντικό ανταγωνιστή των BMW M και Mercedes-AMG – την XE SV Project 8. Το υπέρ-αυτοκίνητο ήταν ένα πνευματικό τέχνασμα του Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations, ενώ το χαρακτήρισε ο υπερτροφοδοτούμενος V8 5,0 λίτρων με ισχύ 592 ίππους και κορυφαίες επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ενώ κατασκευάστηκαν μόλις 300 μονάδες, ελπίζαμε ότι η Jaguar θα επανέλθει με κάτι πιο οικονομικό. Δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Σε μια συνέντευξη με τον διευθυντή προγραμμάτων της Jaguar στο τμήμα Special Operations (SVO) της μάρκας, ο Duncan Smith επιβεβαίωσε πως η Jaguar δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει μια έκδοση υψηλής απόδοσης της XE. Αντ ‘αυτού, η βρετανική μάρκα προσπαθεί να ξεχωρίσει από τη Mercedes-AMG και τη BMW M. Έτσι θα προτιμούσε να προσαρμόσει ένα project σε ένα μεμονωμένο όχημα όπου προκύπτουν ανάγκες.

“Το Project 8 ήταν η εξαιρετική ενσάρκωση του τι θα μπορούσε να κάνει η ΧΕ”, δήλωσε ο Smith. Αυτά σίγουρα δεν είναι καλά νέα, καθώς η Jaguar είχε πρόσφατα κυκλοφορήσει ευρέως πως θα θυσίαζε τη σειρά R προκειμένου να ενισχύσει τις εκδόσεις SVR. Ένα XE που τροφοδοτείται με V8 μάλλον δεν θα συμβεί, οπότε εμμένουμε στο XE S, το οποίο λαμβάνει ένα σύνολο υπερτροφοδοτούμενο V6 3,0 λίτρων ή αλλιώς θα πρέπει να ρίξει χρήματα για κάποιες περιορισμένες εκδόσεις της XE SV Project 8.

Advertisement
Advertisement

Jaguar-XE-SV-Project-8-tsiro-530

Η πηγή μας ισχυρίζεται ότι ένας άλλος λόγος για την παραγκώνιση μιας νέας έκδοσης της XE SV Project 8 έχει να κάνει και με την SVR F-Pace, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Το SUV προφανώς πήρε το νήμα και την προτεραιότητα απέναντι στο sedan με τον V8 στα σπλάχνα του, καθώς τα SUV βρίσκονται σε έξαρση παγκοσμίως αυτή τη στιγμή. Θα θέλαμε να δούμε τη Jaguar να κάνει μια XE υψηλής απόδοσης με ένα V8 κινητήρα, αλλά πρώτα θα βολιδοσκοπήσει τι ψάρια θα πιάσει η κίνηση με τη Range Rover Sport SVR. Η Jaguar μπορεί να μην ενδιαφέρεται να κατασκευάσει μια XE με 8 κυλίνδρους, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε τις ελπίδες μας για μια παραλλαγή SVR της XF.