Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Milan Red: Το πρώτο “Made in Austria” hypercar

Ελλάδα 18:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Milan Red: Το πρώτο “Made in Austria” hypercar

ΝΕΑ

Milan Red: Το πρώτο “Made in Austria” hypercar

ΝΕΑ

Η άγνωστη στους περισσότερους start-up εταιρεία Milan Automotive, που εδρεύει στην Αυστρία, μας παρουσιάζει το πρώτο της δημιούργημα με τον απλούστατο κωδικό Red. Στόχος της φίρμας είναι να «πονοκεφαλιάσει» την Bugatti Chiron, ένα μοντέλο που οριοθετεί την κατηγορία των hypercars.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος αποτελεί φυσικά το μηχανικό σύνολο, έναν V8 κινητήρα 6,2 λίτρων, ο οποίος διαθέτει τέσσερις υπερσυμπιεστές, με αποτέλεσμα η ισχύς να ανεβαίνει στους 1.325 ίππους, η ροπή να ξεπερνά τα 142,7 kgm, όλα αυτά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Ο οδηγός έχει την δυνατότητα τριών ρυθμίσεων (Glide, Hunt και Attack), ενώ σύμφωνα με τη Milan, για το 0-100 km/h το Red χρειάζεται χρόνο 2,47 δευτ., το 0-200 km/h επιτυγχάνεται σε 5,46 δευτ., το 0-300 km/h σε 9,98 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 400 km/h.

milan-red-hypercar (2)-chariatis-530

Χάρη στο ανθρακονημάτινο μονοκόκ σασί και τα carbon τμήματα του αμαξώματος, το συνολικό βάρος του Red δεν ξεπερνά τα 1.300 kg, ενώ η απαραίτητη για μοντέλα υψηλών επιδόσεων κάθετα παραγόμενη αεροδυναμική πίεση (downforce) επιτυγχάνεται μέσω του εξελιγμένου body-kit, που περιλαμβάνει μία ενεργή πίσω πτέρυγα, που έχει το ρόλο και του αερόφρενου. Οι τεραστίων διαστάσεων carbon-ceramic δίσκοι φρένων της Brembo (390 mm εμπρός, 380 mm πίσω) παίζουν και αυτοί σημαντικό ρόλο στην ενεργητική ασφάλεια του Milan Red, ενώ ένα επίσης ξεχωριστό σημείο αποτελεί η τοποθέτηση, για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής, carbon ψαλιδιών στην ανάρτηση, που εκτός από χαμηλό βάρος, προσφέρουν και αυξημένη οδική συμπεριφορά, μειώνοντας τις όποιες κλίσεις.

Advertisement

milan-red-hypercar (1)-chariatis-640

Σύμφωνα με την Milan Αutomotive, η παραγωγή του Red θα περιοριστεί στα 99 μοντέλα, εκ των οποίων τα 18 έχουν ήδη πουληθεί με την τιμή να φτά νει τα 2 εκατ. ευρώ.

Advertisement