Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μικρό Nurburgring από Toyota στην Ιαπωνία

Ελλάδα 16:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μικρό Nurburgring από Toyota στην Ιαπωνία

ΝΕΑ

Μικρό Nurburgring από Toyota στην Ιαπωνία

ΝΕΑ

Στο νέο κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Toyota στην Ιαπωνία, θα περιλαμβάνεται και μια πίστα δοκιμών, μέρη της οποίας θα είναι αντίγραφα του θρυλικού Nurburgring Nordschleife. Με τον τρόπο αυτό, οι δοκιμές των νέων αυτοκινήτων της Toyota θα γίνονται πιο αποτελεσματικές.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν 2,5 τετραγωνικά μίλια θα είναι το σύνολο της έκτασης στην οποία η Toyota θα δημιουργήσει το νέο της κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας στην Ιαπωνία. Μέσα σε αυτή την έκταση θα δημιουργηθούν 11 πίστες δοκιμών για τα νέα μοντέλα, ενώ μια από αυτές θα περιλαμβάνει πολλά κομμάτια- αντίγραφα διάσημων στροφών του Nurburgring Nordschleife.

toyota-nurburgring-boi-530

Το «μικρό Nurburgring Nordschleife» θα έχει μήκος 5,3 χιλιομέτρων, με ανωφέρειες και κατωφέρειες που θα «ακολουθούν» τη χάραξη της αυθεντικής πίστας στη Γερμανία. Ούτως ή άλλως, για τις δοκιμές των νέων αυτοκινήτων, υπάρχουν πολλές πίστες στην Ιαπωνία που η Toyota χρησιμοποιεί έτσι και αλλιώς, απλά για το νέο κέντρο R&D η απόφαση που ελήφθη είχε να κάνει και με την in house εξέλιξη των «Masters of the Nurburgring» (GRMN) εκδόσεων των μοντέλων. Τα πρώτα μέρη του κέντρου θα είναι λειτουργικά από το 2019, ενώ μέχρι το 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των εγκαταστάσεων.

Advertisement