Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μικρό ηλεκτρικό supermini θέλει η Seat

Ελλάδα 7:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μικρό ηλεκτρικό supermini θέλει η Seat

ΝΕΑ

Μικρό ηλεκτρικό supermini θέλει η Seat

ΝΕΑ

Η ενίσχυση της ηλεκτροκίνητης γκάμας φαίνεται πως είναι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της Seat η οποία σύμφωνα με αναφορές έχει βάλει στο στόχαστρο τη δημιουργία ενός μικρού ηλεκτροκίνητου μοντέλου που ίσως δούμε και με τα σήματα της Cupra.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του αγγλικού Autocar ο πρόεδρος της Seat Luca de Meo δήλωσε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Φρανκφούρτης πως η εταιρία έχει ανάγκη για ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα είναι μικρότερο από το πρωτότυπο El Born που παρουσιάστηκε στην έκθεση. Οι έρευνες δείχνουν πως η κατηγορία Β θα αποκτήσει μια σημαντική δυναμική στο χώρο της ηλεκτροκίνησης λόγω του πιο έντονου αστικού χαρακτήρα και των χαμηλότερων απαιτήσεων σε αυτονομία.

Προηγούμενες αναφορές είχαν σημειώσει πως η Seat αναμένεται να είναι η πρώτη εταιρία εντός του ομίλου VW που θα φέρει στην αγορά ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο. Φυσικά αυτό θα βασίζεται στην νέα ευέλικτη ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του ομίλου κάτι που σαφώς θα επιτρέψει και στη διαφοροποίηση του μοντέλου από τα πρότυπα του Ibiza.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο θα θυμίσουμε πως η ίδια πλατφόρμα αποτελεί την βάση και για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Cupra, το Tavascan, και αυτό έχει εγείρει αρκετές συζητήσεις σχετικά με τη δημιουργία έκδοσης Cupra και για το μικρό μοντέλο. Άλλωστε ο De Meo σε παλαιότερη δήλωσή του έχει αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό το επόμενο hot-hatch των ισπανών να μην έχει εξάτμιση και εκπομπές καυσαερίων.

Πάντως το ηλεκτρικό supermini δεν αποτελεί μέρος του πλάνου της Seat για την παρουσίαση έξι ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων έως το 2021 οπότε η έλευσή του δεν θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το 2022.

Generated by pixel @ 2019-09-25T12:51:28.030417