Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Microlino 2.0: Με το βλέμμα στη BMW Isetta

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Microlino 2.0: Με το βλέμμα στη BMW Isetta

Mobility

Microlino 2.0: Με το βλέμμα στη BMW Isetta

Mobility

Η Micro εισήγαγε στην παραγωγή το Microlino πίσω στο 2018 και τώρα αποφάσισε να λανσάρει μια νέα έκδοση την οποία αποκαλεί χαρακτηριστικά “2.0”. Περί τίνος πρόκειται;

Advertisement
Advertisement

 

Κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το Microlino 2.0 είναι ένα απίστευτα χαριτωμένο αυτοκίνητο το οποίο θυμίζει έντονα την πάλαι ποτέ “φούσκα” BMW Isetta. Ενώ το αρχικό αυτοκίνητο δεν ήταν αρκετά παλιό, η εταιρεία είπε ότι ανασχεδίασαν το μοντέλο για να βελτιώσουν την ασφάλειά του – η πραγματική ιστορία είναι λίγο πιο περίπλοκη. Ωστόσο, στο πλαίσιο του makeover, το όχημα έλαβε μια “ολόκληρη” νέα δομή και ένα φαρδύτερο πίσω μετατρόχιο προκειμένου να βελτιωθεί δραστικά η σταθερότητα στο δρόμο.

Στο εμπρός μέρος, το 2.0 είναι πιο εξορθολογισμένο καθώς διαθέτει μονάδες φωτισμού τοποθετημένες σε επίπεδη επιφάνεια ενώ υιοθετεί και κρυφή λαβή πόρτας. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν πιο κομψό οπίσθιο άκρο και λεπτότερες κολόνες Α που συμβάλλουν στη βελτίωση της ορατότητας. Η εταιρεία λέει ότι το μοντέλο διαθέτει επίσης ένα νέο εσωτερικό με σταθερή κολόνα τιμονιού. Δεν δόθηκαν φωτογραφίες ώστε να έχουμε εικόνα από μέσα, αλλά η Micro δήλωσε ότι o διάκοσμος ανανεώθηκε ενώ και ο εξαερισμός είναι καλύτερος πλέον.

Advertisement
Advertisement

Μπορούμε επίσης να αναμένουμε ένα “ισχυρότερο και πιο αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα”. Οι προδιαγραφές θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αλλά το αρχικό Microlino είχε έναν ηλεκτρικό κινητήρα που απέδιδε 15 ίππους και 100 Nm ροπής. Αυτό επέτρεψε στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-50 km/h σε πέντε δευτερόλεπτα, πριν πετύχει την τελική ταχύτητα των 90 km/h. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 8 kWh εξασφάλιζε αυτονομία μέχρι και 125 km. Υπήρξε επίσης προαιρετικά και μπαταρία 14,4 kWh η οποία ανέβαζε την αυτονομία στα 200 km. Παρά τις αναβαθμίσεις, το Microlino 2.0 εξακολουθεί να κοστίζει €12.000, ενώ, η εταιρεία θα παρουσιάσει σύντομα και το πρωτότυπο Microletta.