Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια ξεχωριστή Ferrari σε δημοπρασία

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια ξεχωριστή Ferrari σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Μια ξεχωριστή Ferrari σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Η Ferrari 250 GT Series I Cabriolet που θα δημοπρατηθεί στην Καλιφόρνια, είναι σε σπάνια και σε εξαιρετική κατάσταση και αναμένεται να φτάσει τα 8 εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement
Advertisement

 

Έχει προγραμματιστεί για δημοπρασία κατά τη διάρκεια του Monterey Car Week στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ από την Gooding & Company. Είναι μια από τις 40 Series 1 Cabriolet που έχουν κατασκευαστεί και μια από τις μόλις 4 που έχουν δεχτεί έξτρα περιποίηση από τον σχεδιαστικό οίκο Pininfarina. Στο πλαίσιο αυτών των έξτρα επεμβάσεων, τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι καλυμμένα, οι προφυλακτήρες είναι «ενισχυμένοι» και υπάρχουν οι έξτρα πλαϊνοί αεραγωγοί.

Advertisement
Advertisement

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου με αριθμό πλαισίου 0789 GT, ήταν ένας από τους VIP πελάτες της Ferrari, ο Πρίγκηπας Alessandro Ruspoli, του οποίου η κοινωνική ζωή έχει αφήσει ιστορία. Το αμάξωμα είναι όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες γυαλιστερό μαύρο αλλά η μεγάλη ιδιαιτερότητα είναι στην απόχρωση των εσωτερικών επενδύσεων. Το πράσινο δέρμα που βρίσκεται πρακτικά παντού, κάνει το χρωματικό συνδυασμό πραγματικά ιδιαίτερο. Μπορεί να μην συμφωνεί με τα γούστα των περισσότερων αλλά εκτιμάται ιδιαίτερα το ότι κάνει την έτσι και αλλιώς ξεχωριστή λόγω σπανιότητας Ferrari, ακόμα πιο ιδιαίτερη.

Advertisement

Το αυτοκίνητο στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 έχει αλλάξει κάμποσες φορές ιδιοκτήτες. Κάποια στιγμή πριν το ’90 εισήχθη στις ΗΠΑ, όπου ο εκεί ιδιοκτήτης το υπέβαλε σε μια εκτενή αποκατάσταση. Το 1994 κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του, στο Concours d’Elegance του Pebble Beach, της Santa Barbara αλλά και του Newport Beach. Οι κύκλοι που ασχολούνται με τις δημοπρασίες αυτοκινήτων, εκτιμούν πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στην επερχόμενη δημοπρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 8 εκατομμύρια δολάρια.

Advertisement