Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία τροποποιημένη BMW M240i από τη Mulgari (video)

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία τροποποιημένη BMW M240i από τη Mulgari (video)

ΝΕΑ

Μία τροποποιημένη BMW M240i από τη Mulgari (video)

ΝΕΑ

Ο βρετανικός οίκος βελτιώσεων Mulgari Automotive παρουσιάζει το νέο του δημιούργημα Icon03, έχοντας ως βάση τη BMW M240i.

Advertisement
Advertisement

 

Βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου μοντέλου είναι ωμή δύναμη που προσφέρει ο βελτιωμένος στα σημεία εξακύλινδρος σε σειρά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας B58 των 3,0 λίτρων. Χωρίς να έχει ανακοινωθεί η ακριβής ιπποδύναμη, εν τούτοις πηγές αναφέρουν ότι θα φτάνει τους 507 PS, με τη ροπή να ανεβαίνει στα 589 Nm, δύο τιμές σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τους 340 PS και τα 500 Nm της εργοστασιακής Μ240i Coupe, πάνω στην οποία έχει βασιστεί το Icon03. Παράλληλα έχει τοποθετηθεί και εξάτμιση από την Akrapovic που υπόσχεται το ανάλογο soundtrack. Άγνωστες επίσης παραμένουν οι τιμές των επιδόσεων, αλλά αναμένουμε να είναι αισθητά βελτιωμένες τόσο στην επιτάχυνση 0-100 km/h, όσο και στην τελική ταχύτητα, σε σχέση με μία M2 Competition.

Advertisement
Advertisement

Εκτός του κινητήρα, οι τεχνικοί της Mulgari Automotive έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή σε πλαίσιο και ανάρτηση. Σύμφωνα με την εταιρεία σκοπός της δημιουργίας του Icon03 ήταν ένα μοντέλο που θα ικανοποιεί με τις επιδόσεις του και την οδική συμπεριφορά ακόμα και τον πιο απαιτητικό οδηγό, τιμώντας παράλληλα την ιστορία της BMW. Μάλιστα, στόχος των ανθρώπων του βελτιωτή είναι στα τέλη Ιουλίου να βρεθούν στην διάσημη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, για να σπάσουν το ρεκόρ γύρου.

Advertisement

Οπτικά, το Icon03 ξεχωρίζει χάρη στα μεγαλύτερα μετατρόχια, τους φαρδύτερους τροχούς (255 εμπρός-275 πίσω) και το αεροδυναμικό κιτ από carbon, που εκτός από ουσιαστικά αποτελέσματα (αύξηση της κάθετα παραγόμενης δύναμης) τιμά και παλαιότερα, θρυλικά μοντέλα του M Division, όπως την προερχόμενη από την M3 CSL (Ε46) οροφή και τα φτερά από την M3 (E30). Τέλος, στο εσωτερικό κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα της Recaro, το flat-bottomed τιμόνι με τα κατασκευασμένα από carbon πλαϊνά paddles και οι χρωματικές λεπτομέρειες.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement