Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια σούπερ σπάνια Ferrari F50 ψάχνει νέο ιδιοκτήτη (+video)

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια σούπερ σπάνια Ferrari F50 ψάχνει νέο ιδιοκτήτη (+video)

ΝΕΑ

Μια σούπερ σπάνια Ferrari F50 ψάχνει νέο ιδιοκτήτη (+video)

ΝΕΑ

Είναι μοντέλο προπαραγωγής, με… βασιλικές καταβολές και διαφέρεις στα σημεία από την «κανονική» αδελφή της.

Advertisement
Advertisement

Κάθε Ferrari που βάζει πωλητήριο, είναι είδηση. Όταν πρόκειται για μια σούπερ σπάνια εκδοχή, ενός -ούτως ή άλλως- συλλεκτικού μοντέλου, τότε η είδηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

H Ferrari F50, ήταν ένα πανέμορφο και εμβληματικό μοντέλο των μέσων της δεκαετίας του ’90. Από το 1995 έως το 1997, παρήχθησαν μόλις 349 μονάδες, δίνοντας στο ιταλικό supercar τη βεβαιότητα ενός συλλεκτικού all time classic.

Ωστόσο, η Ferrari κατασκεύασε επίσης μια ακόμα πιο περιορισμένη σειρά, 19 αυτοκινήτων προπαραγωγής, με έξι από αυτά να προορίζονται για μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μπρουνέι. Το συγκεκριμένο τυγχάβνει να είναι ένα από τα ελάχιστα με κανονική διάταξη αριστερού τιμονιού.

Advertisement
Advertisement

Η DK Engineering διαθέτει αυτό το σπάνιο κόσμημα προς πώληση και κοινοποίησε ένα χαρακτηριστικό βίντεο που δείχνει όλες τις ανεπαίσθητες διαφορές μεταξύ αυτού του αυτοκινήτου προπαραγωγής και της “κανονικής” F50.

Παρατηρούμε ότι λείπει ο μπροστινός χώρος αποσκευών, ενώ οι διπλοί ανεμιστήρες έχουν ένα χρυσό κέντρο αντί να είναι ολόμαυρο. Η θήκη αποθήκευσης και η τσάντα για τα εργαλεία έχουν διαφορετικά σχήματα, ενώ λείπει η κόκκινη ετικέτα που υποδηλώνει τον αριθμό παραγωγής και που είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος της μπροστινής κουκούλας.

Ακόμα και η περιοχή γύρω από το παρμπρίζ είναι διαφορετική. Στο επάνω μέρος του γυαλιού, υπάρχουν δύο οπές στερέωσης σε κάθε πλευρά, σε αντίθεση με μία μόνο. Μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι από τα καπάκια των πλαϊνών καθρεπτών (και ο εσωτερικός καθρέφτης) λείπουν τα διακριτικά του κατασκευαστή.

Advertisement

Στο πίσω μέρος, το κάλυμμα του κινητήρα Perspex έχει εκτεθειμένες βίδες και περσίδες που είναι προσαρτημένες στο πάνελ, αντί να είναι καλουπωμένες. Από το χώρο του κινητήρα λείπουν οι περισσότερες από τις ετικέτες που θα βρείτε σε μία τυπική F50.

Advertisement

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, μια στάνταρ F50 δεν έχει αυτά τα κόκκινα πλαϊνά στηρίγματα στα καθίσματα, ούτε έχει κόκκινες ραφές στο ταμπλό ή την πινακίδα αριθμού πλαισίου στην πλευρά του συνοδηγού.

Η απόχρωση των καρτών της πόρτας, του ταμπλό και του πλευρικού μαρσπιέ, δεν έχουν σχέση με τα αυτοκίνητα παραγωγής.

Αυτή η σούπερ συλλεκτική Ferrari F50, διαθέτει σύστημα ανύψωσης της ανάρτησης, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και από τον Ιούνιο του 1995 έχει «γράψει» μόλις 1.900 χιλιόμετρα στο μετρητή της!

Advertisement

Το 2018, μάλιστα, έλαβε και το απαραίτητο πιστοποιητικό γνησιότητας από το Μαρανέλο, γεγονός που ανεβάζει και το πρεστίζ, αλλά και την (αδιευκρίνιστη για την ώρα) τιμή πώλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πάνω σε αυτό τελειοποιήθηκε η Ferrari FXX-K Evo
Ποιο F-35; Ιδού το ιπτάμενο hypercar (+video)
Οι Ιταλοί έδιωξαν τη Ferrari από την… Ιταλία