Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια πραγματικά μοναδική Lancia Fulvia 1600 HF Competizione

Ελλάδα 4:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια πραγματικά μοναδική Lancia Fulvia 1600 HF Competizione

ΝΕΑ

Μια πραγματικά μοναδική Lancia Fulvia 1600 HF Competizione

ΝΕΑ

Μια πραγματικά μοναδική Lancia Fulvia 1600 HF Competizione του 1969, διατίθεται προς πώληση μέσω της RM Sotheby’s στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement
Advertisement

H Fulvia 1600 HF Competizione έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του, μια και ήταν το «πνευματικό τέκνο» του Alejandro De Tomaso.

Ήταν πεποίθησή του το ότι μπορούσε να κάνει τη Ford να αγοράσει ολόκληρη τη Lancia, έχοντας βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού του πως με μια τέτοια εξέλιξη, θα εξασφαλιζόταν και ο ίδιος μια και είχε κατά νου πως μια θέση Διευθύνοντος Συμβούλου τον περίμενε. Εκείνη την περίοδο, χρέη CEO για τη Ford, εκτελούσε ο φίλος του, Lee Iacocca και προφανώς με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να κεφαλαιοποιήσει τη γνωριμία. Πριν όμως προκύψει μια τέτοια συμφωνία, η Fiat πρόλαβε και αγόρασε τη Lancia.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι βασισμένο σε ένα πλαίσιο από κανονική Fulvia, στο οποίο όμως έχουν γίνει αρκετές τροποποιήσεις. Ανάμεσα σε αυτές, είναι και η πτυσσόμενη και ρυθμιζόμενη σε κλίση πίσω πτέρυγα, καθώς και τα παράθυρα από πλεξιγκλάς αλλά και το roll bar στην καμπίνα. Ο De Tomaso τροποποίησε το πλαίσιο του οχήματος, ώστε ο κινητήρας V4 των 1,6 λίτρων να καθίσει 30 χιλιοστά χαμηλότερα προκειμένου να βελτιωθεί το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου προς όφελος του handling. Επιπλέον, ο πίσω άξονας αντικαταστάθηκε με ανεξάρτητη ανάρτηση, ενώ και το ντεπόζιτο του καυσίμου, έδωσε τη θέση του σε ένα μεγαλύτερο από αλουμίνιο το οποίο τοποθετήθηκε στο πίσω μέρος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνοδεύουν την καταχώρηση της αγγελίας, το αυτοκίνητο δοκιμάστηκε για να συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1970, κάτι που όμως εν τέλει δεν έγινε. Τα τελευταία χρόνια, το αυτοκίνητο έχει ανακατασκευαστεί πλήρως και προβάλλεται στο Amelia Island Concours d’Elegance. Στην αγγελία για την πώληση του αυτοκινήτου, η τιμή που αναφέρεται είναι 120.000 ευρώ και δεν είμαστε σίγουροι αν είναι τιμή εκκίνησης ή απλά η τελική για να αποκτήσει κανείς ένα τόσο ιδιαίτερο και μοναδικό αυτοκίνητο.

Advertisement

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Όμιλος Stellantis: Από κοινού εξέλιξη μοντέλων Alfa Romeo, DS και Lancia
H Lancia έχει σφυγμό και η Ypsilon αποκτά υβριδική έκδοση
Το αφεντικό της Peugeot ανέλαβε την Alfa Romeo