Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Porsche 993 GT2 σε δημοπρασία

Ελλάδα 13:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Porsche 993 GT2 σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Μια Porsche 993 GT2 σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Μια ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση προωθεί για δημοπρασία η RM Sotheby’s, καθώς δεν βλέπουμε καθόλου συχνά 911 (993) GT2– και λογικό αφού η Porsche κατασκεύασε μόλις 194 αυτοκίνητα για χρήση δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να την αναζητήσει κανείς μέσα στη σελίδα της RM Sotheby’s καθώς προωθείται για online δημοπρασία. Η συγκεκριμένη 993 GT2 που είναι σε εκπληκτική κατάσταση όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες, είναι μια από τις μόλις 194 που κατασκεύασε η Porsche για χρήση δρόμου. Η GT2, είναι η έκδοση της 911 (993- η τελευταία αερόψυκτη και ως τέτοια, θεωρείται «ιερό δισκοπότηρο» από τους φίλους της μάρκας) με την οποία οι επιδόσεις απογειώθηκαν, μια και ήταν στις μέρες της η πλέον ακραία εκδοχή της 911 Turbo.

Advertisement
Advertisement

Ο 6κύλινδρος boxer κινητήρας των 3,6 λίτρων αποδίδει 430 ίππους και… 63,1 (!) kgm ροπής, που έφτανε στους πίσω τροχούς (μόνο) με τη βοήθεια ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων με 6 σχέσεις. Για τη βοήθεια του οδηγού στη δύσκολη αυτή διαδικασία που λέγεται έλεγχος του αυτοκινήτου, το διαφορικό ήταν μπλοκέ και πολύ απαραίτητο, αφού μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που έκανε από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και είχε τελική ταχύτητα 305 χλμ./ώρα.

Από τα χαρακτηριστικά της GT2 ξεχωρίζουν τα κεραμικά φρένα, οι 18άρηδες τροχοί με τα κέντρα τους να είναι κατασκευασμένα από Μαγνήσιο, επεκτάσεις φτερών (σε άριστη κατάσταση) από fiberglass, καθώς και η μεγάλη σταθερή αεροτομή πίσω. Στη λίστα του εξοπλισμού της συγκεκριμένης, υπάρχει ακόμα κλιματισμός , ηλεκτρικά παράθυρα, μετωπικοί αερόσακοι και φιμέ ταινία στο επάνω μέρος του παρμπρίζ. Από το ιστορικό της προκύπτει πως εισήχθη στις ΗΠΑ προ ολίγων ετών από την Ιαπωνία και οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι δίχρωμες (μαύρο- γκρι).

Advertisement

Έχοντας διανύσει μόλις 30.113 χιλιόμετρα, η συγκεκριμένη GT2 αναμένεται να φτάσει στη δημοπρασία της RM Sotheby’s σε ένα ποσό από €870.000 έως κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Ανεξάρτητα από το αν μπορεί να τη «χτυπήσει» κανείς, αξίζει να δει λίγες περισσότερες φωτογραφίες από αυτό το εξαιρετικά σπάνιο κομμάτι της ιστορίας της Porsche.

Advertisement