Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία κλασική Ford Mustang μετατρέπεται σε ηλεκτρικό supercar

Ελλάδα 7:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία κλασική Ford Mustang μετατρέπεται σε ηλεκτρικό supercar

ΝΕΑ

Μία κλασική Ford Mustang μετατρέπεται σε ηλεκτρικό supercar

ΝΕΑ

Η ρώσικη start up εταιρεία Aviar Motors έχει στα πλάνα της την κατασκευή μίας ηλεκτροκίνητης βερσιόν της κλασικής Ford Mustang, που θα αποτελέσει και το πρώτο project της.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ως βάση τη Mustang του 1967, η οποία θα διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο και αμάξωμα από ανθρακονήματα. Το τετρακίνητο R67 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έκαστος σε κάθε άξονα, που παράγουν συνολικά 840 ίππους, με τη ροπή να φτάνει τα 98,5 kgm. H Aviar δηλώνει ότι η ηλεκτρική Mustang χρειάζεται μόλις 2,2 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h, τα 72-106 km/h επιτυγχάνονται σε 1,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Εντυπωσιακή είναι και η αυτονομία, που χάρη στην μπαταρία με χωρητικότητα 100 kWh, αγγίζει τα 507 km.

e8c33f25-aviar-r67-electric-mustang-1-chariatis-530

Για τους νοσταλγούς του παρελθόντος, η εταιρεία έχει τοποθετήσει στο ηλεκτρικό muscle car ένα ειδικό σύστημα ψεύτικου ήχου, που προσομοιάζει το θρυλικό Shelby GT500. Και ενώ εξωτερικά η εικόνα είναι γνώριμη από το παρελθόν, εν τούτοις το Aviar R67 θα διαθέτει φωτιστικά σώματα LED, «κρυμμένες»  χειρολαβές και σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών.  Επίσης δεν λείπουν αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως η αναδιπλούμενη πίσω αεροτομή που λειτουργεί σε ταχύτητες από 120 km/h και πάνω, καθώς και ο πίσω διαχύτης που σε συνδυασμό με την ρυθμιζόμενη ανάρτηση προσφέρουν τα μέγιστα στην επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής οδικής συμπεριφοράς. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η  “αλά Tesla” οθόνη αφής των 17 ιντσών, μέσω της οποίας ελέγχονται οι περισσότερες εκ των λειτουργιών του αυτοκινήτου, όπως το εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης ή ο διζωνικός κλιματισμός.

Advertisement

03d35914-aviar-r67-electric-mustang-3-chariatis-640