ΝΕΑ

Μια ειδική έκδοση του DS 7, σε κάνει να νιώσεις… Μακρόν

Ελλάδα 23:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια ειδική έκδοση του DS 7, σε κάνει να νιώσεις… Μακρόν

ΝΕΑ

Μια ειδική έκδοση του DS 7, σε κάνει να νιώσεις… Μακρόν

ΝΕΑ

Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο να παράγονται θωρακισμένα αυτοκίνητα σε αυτή την κατηγορία…

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται, όμως, ότι η DS αποφεύγει τους κοινούς τόπους και τη μανία των επισήμων σε θωρακισμένες limo ή άτρωτα SUV και προτιμά την πρωτοτυπία.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη σχέση μεταξύ του Ομίλου WELP και της DS Automobiles. Μετά τη δημιουργία του DS 7 Elysee για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, οι δύο οργανισμοί προσφέρουν ένα νέο θωρακισμένο μοντέλο: DS 7 Vauban.

Tο DS 7 Elysee είναι ένα μοναδικό σχέδιο που χρησιμοποιεί το DS 7 E-Tense 4×4 300 ως βάση με θωράκιση, ένα πλαίσιο επιμηκυμένο κατά περίπου είκοσι εκατοστά πίσω από την κεντρική κολόνα και ειδικό εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Ο ενθουσιασμός που δημιουργήθηκε από αυτό το αποκλειστικό μοντέλο άνοιξε το δρόμο για την ανάπτυξη μιας μικρής παρτίδας θωρακισμένων DS 7.

Το αποτέλεσμα μιας νέας συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου WELP και της DS Automobiles, το DS 7 Vauban κατασκευάζεται από τη WELP France στο Hérimoncourt, μετά την εξαγορά μέρους μιας πρώην τοποθεσίας Stellantis.

Η ειδική έκδοση πήρε το όνομά της από τις οχυρώσεις που κατασκευάστηκαν στα τέλη του 17ου αιώνα. Οι οχυρώσεις του Βόμπαν -αριθμούνται δώδεκα σε δέκα διαφορετικά διαμερίσματα (κομητείες)- έχουν καταγραφεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO/

Advertisement

Το DS 7 Vauban έχει σχεδιαστεί ως ένα ειδικά προστατευμένο αυτοκίνητο με βάση το DS 7 E-Tense 4×4 300.

Τα αραμίδια, μια κατηγορία ελαφρών υλικών που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στις κρούσεις και τη θερμότητα, και το γυαλί ασφαλείας ενισχύουν το όχημα για επίπεδο προστασίας VPAM 4. Η μεταμόρφωση του εσωτερικού εξασφαλίζει ένα αξιοσημείωτο επίπεδο φινέτσας.

Advertisement

Εκτός από τον πρόσθετο εξοπλισμό διατίθενται επιλογές εξατομίκευσης, κατόπιν αιτήματος, τόσο για προστασία (αυτόματοι πυροσβεστήρες, εξαερισμός κλειστού κυκλώματος, σειρήνα και ενδοεπικοινωνία κ.λπ.).

Τα πρώτα αυτοκίνητα, αυτής της ιδιαίτερης και περιορισμένης έκδοσης, θα είναι διαθέσιμα από τον Απρίλιο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Audi Q2 35 TFSI S tronic vs DS 3 1.2 EAT8
DS3 Esprit de Voyage: Νέα έκδοση με ταξιδιάρικο στιλ
Δοκιμή: DS 7 E-TENSE 4×4 360

Advertisement