Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία Corvette ZR1 καλεί για βοήθεια (+ video)

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Corvette ZR1 καλεί για βοήθεια (+ video)

ΝΕΑ

Μία Corvette ZR1 καλεί για βοήθεια (+ video)

ΝΕΑ

Ναι έγινε και αυτό. Μία Chevrolet Corvette ZR1 (ναι το αυτοκίνητο) “ζήτησε” βοήθεια όταν ο οδηγός της την πίεσε πολύ στην πίστα NCM Motorsports Park στο Kentucky.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Ευτυχώς μετά τα πολλά ηλεκτρονικά και την αυτόνομη οδήγηση δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο, τα αυτοκίνητα που οδηγούμε να ζητούν βοήθεια, αν και το παραπάνω περιστατικό δείχνει κάπως έτσι.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι πως η εφαρμογή ασφαλείας της General Motors OnStar ενεργοποιήθηκε καθώς τα συστήματα πρόβλεψης σύγκρουσης διέγνωσαν όλες τις παραμέτρους που οδηγούν σε ατύχημα και μάλιστα τρεις φορές. Αλλά δείτε το video και θα έχετε την αίσθηση πως το αυτοκίνητο ζητούσε βοήθεια.

CorvetteZR1OnStar1

Η Chevrolet Corvette ZR1 είναι γρήγορη. Για την ακρίβεια κάθε Corvette, που φορά το διακριτικό “ZR1” από την τρίτη της γενιά (από το μοντέλο C3 και μετά) ως την Supercharged C6 και το… τέρας με τους 755 ίππους που κυκλοφορεί (αυτό του video) είναι ταχύτατη και παράγει αρκετή δύναμη “g” όταν την οδηγείτε σε πίστα.

Advertisement

Επιπλέον οι Corvette έχουν (και αυτές) συστήματα ασφαλείας όπως το OnStar service, που έχουν και τα μοντέλα της Opel. Όταν οι αισθητήρες διαγνώσουν πως κάποιες παράμετροι έχουν ξεπεραστεί και ακολουθεί ατύχημα το OnStar service ενεργοποιείτε και καλεί αυτόματα έναν εκπρόσωπό του.

Αυτό έγινε και κατά την διάρκεια της δοκιμής σε πίστα που έκανε το Automobile Magazine στο αυτοκινητοδρόμιο NCM Motorsports Park στο Kentucky των ΗΠΑ. Βέβαια υπήρχε ένα πρόβλημα: Η Corvette δεν τράκαρε ποτέ.

Advertisement

Η αστεία για τον (δοκιμαστή) Andy Pilgrim εμπειρία καταγράφηκε σε video και έγινε τρεις φορές. Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στην πρώτη στροφή όταν ο Pilgrim φρέναρε δυνατά από τα 240 χλμ. Απάντησε ψύχραιμα στην υπάλληλο του OnStar λέγοντας πως βρίσκεται σε πίστα .

CorvetteZR1OnStar

Το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε ένα λεπτό μετά και ο Pilgrim εξήγησε ξανά τι συμβαίνει αυτή τη φορά περισσότερο έντονα για να ακούσει η υπάλληλος. Το τρίτο τηλεφώνημα έγινε στο τέλος του γύρου και ο οδηγός εξήγησε και πάλι ευγενικά τις συνθήκες οδήγησης του αυτοκινήτου.

Advertisement

Οι υπεύθυνοι της Chevrolet δεν έδωσαν κάποια εξήγηση για το περιστατικό και είπαν πως για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το σύστημα OnStar σε ZR1. Αν δείτε το video σε κάποια σημεία της πίστας το όργανο, που καταγράφει τα δεδομένα για την δοκιμή, μετρά δύναμη 1,44 g η οποία μπορεί να συνιστά πως χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος.

CorvetteZR1OnStar5

Πάντως για εμάς κάθε Corvette έχει προσωπικότητα έτσι έχει κάθε δικαίωμα να… ζητά βοήθεια αν κάτι δεν πάει καλά.