Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Corvette με 760 ίππους από τον οίκο Geiger

Ελλάδα 7:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Corvette με 760 ίππους από τον οίκο Geiger

ΝΕΑ

Μια Corvette με 760 ίππους από τον οίκο Geiger

ΝΕΑ

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Geiger παρουσίασε μια σκληροπυρηνική έκδοση της Chevrolet Corvette που ξεπερνά σε ισχύ ακόμα και την κορυφαία ZR1.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Βάση για το μοντέλο του οίκου Geiger με τον σαφή προσανατολισμό για χρήση στην πίστα αποτέλεσε η Corvette Z06 Carbon 65 Edition. Η επιλογή δεν είναι τυχαία καθώς η συγκεκριμένη έκδοση ωφελείται σε επίπεδο βάρους από την εκτεταμένη χρήση τμημάτων από ανθρακονήματα με τον βελτιωτικό οίκο να προχωρά στην αντικατάσταση ακόμα περισσότερων μερών με ελαφρύτερα προκειμένου να επιτευχθεί επιπλέον μείωση του βάρους.

geiger-cars-chevy-corvette-carbon-65-edition5654harpi530

Advertisement
Advertisement

Επεμβάσεις έχουν γίνει και στο κομμάτι της αεροδυναμικής με το body kit να περιλαμβάνει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα αλλά και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα μεταξύ των οποίων και ο πίσω διαχύτητης. Επίσης η εταιρία προσφέρει και μια αναβαθμισμένη ανάρτηση με ανασχεδιασμένους βραχίονες, χαμηλότερο ύψος και πιο σφικτά χαρακτηριστικά απόσβεσης, ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες της πίστας.

geiger-cars-chevy-corvette-carbon-65-edition5654harpi640_1

Σε ότι αφορά το εσωτερικό έχουν γίνει οι κατάλληλες επεμβάσεις για χρήση στην πίστα καθώς έχουν τοποθετηθεί μπάκετ καθίσματα καθώς και roll bar της Heigo.

Advertisement

Φυσικά η μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν τον V8 κινητήρα των 6.2 λίτρων η απόδοση του οποίου έχει ανέβει από τους 650 στους 760 ίππους. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο έχει αντικατασταθεί ο μηχανικός υπερσυμπιεστής με ένα μεγαλύτερο με 30% αυξημένη παροχή ενώ αναβάθμιση έχει υποστεί η εισαγωγή όπως και το λογισμικό του εγκεφάλου του κινητήρα.

Ο οίκος Geiger διαθέτει το αυτοκίνητο στην ολοκληρωμένη του μορφή στην τιμή των 136.000 ευρώ στη Γερμανία ενώ για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει δυνατότητα επιλογής επιμέρους τμημάτων του πακέτου αναβάθμισης. Ως δώρο πάντως για τους αγοραστές του αυτοκινήτου η εταιρία προσφέρει ένα διήμερο σεμινάριο οδήγησης στο Νίρμπουργκρινγκ.

Advertisement

geiger-cars-chevy-corvette-carbon-65-edition5654harpi640