Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Cayman GT4 αρωγός στην οδική ασφάλεια!

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Cayman GT4 αρωγός στην οδική ασφάλεια!

ΝΕΑ

Μια Cayman GT4 αρωγός στην οδική ασφάλεια!

ΝΕΑ

Η συγκεκριμένη Porsche Cayman GT4, η οποία είναι στολισμένη με αστυνομική περιβολή, δεν είναι εδώ για άγρια πράγματα όπως σκεφτήκατε κι εσείς σαν εμάς εξαρχής, ούτε φυσικά για συμμετοχή σε κινηματογραφικού τύπου καταδιώξεις στην εθνική οδό. Έχει άλλο (θετικότερο) σκοπό ύπαρξης…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πρόκειται για μια πολύτιμη δωρεά στη χωροφυλακή του Νόρφολκ στην Αγγλία, από το Lind Trust, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει την σωστή ανάπτυξη, εξέλιξη και ένταξη στην κοινωνία των νέων ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή.

Η GT4 είναι περισσότερο ένα στήριγμα PR (δημόσιες σχέσεις) για το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα. Θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει το κοινό να συνεργαστεί με την αστυνομία στο ακανθώδες ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Το σπορ αυτοκίνητο πρέπει να τραβήξει την προσοχή των νέων οδηγών και να τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι σε κάθε περίπτωση.

Advertisement
Advertisement

Οι νέοι οδηγοί εκπροσωπούνται δυσανάλογα σε θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα στο Νόρφολκ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, 61 νέοι οδηγοί έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 504 υπέστησαν σοβαρό τραυματισμό.

Ο αστυνομικός διευθυντής Simon Bailey είπε: «Είμαι βέβαιος ότι η χρήση της Porsche θα συμβάλει στο να καμφθούν τα εμπόδια και να καταστεί δυνατή η δυνατότητα να μιλήσουμε με τους νέους οδηγούς και να τους παρέχουμε συμβουλές για την οδική ασφάλεια».

Η αστυνομία του Νόρφολκ τόνισε με περίσσια αποφασιστικότητα ότι θα περιφέρει την εντυπωσιακή GT4 σε μέρη όπου συχνάζουν «οι λάτρεις των αυτοκινήτων», οι επονομαζόμενοι “γρήγοροι” καθώς και στα σχολεία αλλά και στα κολέγια σε όλη τη χώρα, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η ευαισθητοποίηση.