Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Camaro ήρωας πολέμου

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Camaro ήρωας πολέμου

ΝΕΑ

Μια Camaro ήρωας πολέμου

ΝΕΑ

Μοιάζει βγαλμένη από ταινία δράσης όμως η αλήθεια είναι πως αυτή η Chevrolet Camaro του ’79 αποτέλεσε το μέσο για την παροχή πολύτιμης βοήθειας σε χιλιάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια του πολέμου Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Advertisement
Advertisement

Ο εμφύλιος Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είναι αναμφίβολα μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας των τελευταίων δεκαετιών. Ωστόσο ακόμα και σε τέτοιες περιόδους οι πράξεις ορισμένων ανθρώπων καταφέρνουν να ξεχωρίσουν. Όπως αυτή του αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, Helge Meyer ο οποίος αφοσιώθηκε στην παροχή βοήθειας σε άμαχο και ευάλωτο πληθυσμό.

Δεξί του χέρι σε αυτή την αποστολή ήταν μια Chevrolet Camaro του 1979 για την οποία έλαβε ειδική άδεια ώστε να προχωρήσει σε κατάλληλες μετατροπές προσθήκης αμυντικού εξοπλισμού ώστε να την χρησιμοποιήσει ως όχημα ταχείας μεταφοράς τροφίμων και προμηθειών σε πολίτες που είχαν ανάγκη.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ άλλων στην Camaro προστέθηκε ένα μπροστινό bull bar, επενδύσεις από κέβλαρ και ατσάλι ως αλεξίσφαιρη προστασία, run-flat ελαστικά, καθώς και σύστημα νυχτερινής όρασης αλλά και ασύρματης επικοινωνίας. Παράλληλα ο V8 κινητήρας των 5.7 λίτρων ανέβηκε από τους 185 στους 220 ίππους ενώ προστέθηκε και σύστημα ψεκασμού νίτρου που ανέβαζε στιγμιαία την απόδοση στους 440 ίππους.

Οι μετατροπές δεν περιελάμβαναν προσθήκη οπλισμού καθώς κάτι τέτοιο θα μείωνε το ωφέλιμο φορτίο που ξεπερνούσε οριακά τα 400 κιλά προμηθειών. Το αυτοκίνητο βρίσκεται μέχρι και σήμερα στην κατοχή του Meyer με περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο.

Advertisement

.

 

Advertisement