Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμα μια επετειακή -για νίκη του Ayrton- McLaren Senna

Ελλάδα 19:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμα μια επετειακή -για νίκη του Ayrton- McLaren Senna

ΝΕΑ

Ακόμα μια επετειακή -για νίκη του Ayrton- McLaren Senna

ΝΕΑ

Η McLaren Senna XP El Triunfo Absoluto είναι ένας πραγματικά μοναδικός φόρος τιμής στη νίκη του Ayrton Senna στο Grand Prix του Μεξικού το 1989.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren Senna είναι έτσι και αλλιώς ένα από τα σπανιότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, με την παραγωγή της να περιορίζεται στις 500 μονάδες.

Ωστόσο, η McLaren στο Beverly Hills των ΗΠΑ, θέλησε να δημιουργήσει μια ακόμα πιο «αποκλειστική» σειρά μοντέλων που βασίζονται στη Senna, παραγγέλνοντας στην MSO (McLaren Special Operations) τέσσερις ειδικές εκδόσεις. Η συγκεκριμένη που έχουμε μπροστά μας, είναι η 4η και τελευταία και λέγεται Senna XP El Triunfo Absoluto (που μεταφράζεται ως «ο απόλυτος θρίαμβος).

Advertisement
Advertisement

Με τις λεπτομέρειες πάνω στο αυτοκίνητο να αποτελούν παραπομπή στη νίκη του Ayrton Senna στο Grand Prix της F1 στο Μεξικού το 1989. Έτσι το αυτοκίνητο απέκτησε νέα εμφάνιση καθώς τώρα διαθέτει αμάξωμα σε Graphite Grey με Accent Red και Mexico Green λεπτομέρειες, που ως χρωματικός συνδυασμός αποτελούν παραπομπή στον τόπο διεξαγωγής του αγώνα (Μεξικό).

Όλα τα παραπάνω, συνδυάζονται με μια ποικιλία από ειδικές πινελιές, όπως η εκτενής χρήση του ανθρακονήματος στο αμάξωμα και τα λευκά κεντρικά μπουλόνια στους τροχούς. Μια πιο προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει επίσης την υπογραφή του Ayrton Senna, μια μεξικάνικη σημαία ζωγραφισμένη στο χέρι στο πίσω φτερό και το σήμα El Triunfo Absoluto, ενώ ακόμα και η τάπα της βενζίνης είναι μοναδική καθώς έχει πάνω της το σχέδιο μεξικανικής σημαίας.

Advertisement

Στην καμπίνα, υπάρχει ένα δερμάτινο εσωτερικό MSO Bespoke Jet Black με καθίσματα με λευκές και κόκκινες ραφές, καθώς και προσκέφαλα με κεντημένη μεξικάνικη σημαία. Στα μαρσπιέ υπάρχει αερογραφία που απεικονίζει τον Ayrton Senna στο βάθρο των νικητών του αγώνα στο Μεξικό το 1989. Ένα πράγμα που δεν έχει αλλάξει είναι ο twin-turbo κινητήρας V8 4,0 λίτρων του αυτοκινήτου που αποδίδει 800 ίππους και 799 Nm ροπής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ayrton Senna: Η μοιραία στροφή (video)
McLaren Senna GTR: Φόρος τιμής στον Ayrton Senna
O Bruno Senna με τη νέα McLaren Artura στην πίστα (video)

 

Advertisement