Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέτρα στήριξης και για τα πρατήρια καυσίμων

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέτρα στήριξης και για τα πρατήρια καυσίμων

ΝΕΑ

Μέτρα στήριξης και για τα πρατήρια καυσίμων

ΝΕΑ

Το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε πως η πτώση του τζίρου τους έχει ξεπεράσει το 60%.

Advertisement
Advertisement

Τις νέες κατηγορίες Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που προστέθηκαν περιλαμβάνονται και τα πρατήρια καυσίμων, τα οποία έχουν δει τους τζίρους τους να μειώνονται περισσότερο από 60% λόγω των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται οι εμπορίες και διανομή ρεύματος και φυσικού αερίου, πρατήρια καυσίμων, διαχείριση απορριμμάτων κλπ. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους. Για το κλάδο εμπορίας και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος περιλαμβάνονται και διευκολύνσεις ρευστότητας.

Advertisement
Advertisement

Για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις στο διάστημα από 2 μέχρι 10 Απριλίου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxisnet. Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους. Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα χορηγηθεί απευθείας από το κράτος μέσω του Τaxisnet θα έχει πενταετή διάρκεια ενώ προβλέπεται χαμηλό επιτόκιο και για το πρώτο έτος περίοδος χάριτος. Και στην περίπτωση αυτή απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του μέτρου είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας από τον εργοδότη.

Διαβάστε επίσης:

Τον… χαβά τους κάποια ΚΕΠ

Advertisement

Προσοχή! Επιτήδειοι πωλούν ανύπαρκτα αυτοκίνητα μέσω Facebook

Έτσι θα πάτε συνεργείο ή σε αντιπροσωπεία ΙΧ χωρίς πρόστιμο!

Advertisement