Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετέτρεψε τη Rolls-Royce σε station wagon, με ντουζ και κουζίνα

Ελλάδα 1:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετέτρεψε τη Rolls-Royce σε station wagon, με ντουζ και κουζίνα

ΝΕΑ

Μετέτρεψε τη Rolls-Royce σε station wagon, με ντουζ και κουζίνα

ΝΕΑ

Ιδιοκτήτες Frankenstein, έβαλαν το κομψό sedan στο χειρουργείο, μετατρέποντάς το σε… αδιάφορο station wagon, προοριζόμενο για μεγάλα ταξίδια. Τα οποία δεν έγιναν και ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχει όρια η φαντασία του ανθρώπου. Αν και καμιά φορά επιστρατεύεται… όχι και για τον καλύτερο δυνατό σκοπό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ιδιοκτήτης μιας Rolls-Royce Silver Shadow (1965-1980), που δεν δίστασε να αλλοιώσει πλήρως το DNA του ιδιαίτερα δημοφιλούς sedan.

Με το που ολοκληρώθηκε η παραλαβή από την αντιπροσωπεία, ο «ιερόσυλος» ιδιοκτήτης παρέδωσε το άμοιρο μοντέλο σε μια εταιρεία ειδική στο coachbuilding, η οποία ανέλαβε τη μετατροπή του αμαξώματος σε station wagon, στο χρώμα “Velvet Green”.

Μετανιωμένος, ενδεχομένως, για την επιλογή του, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να της βάλει πωλητήριο το 1982, με τη Silver Shadow να περνά στα χέρια ενός συλλέκτη, όπου και έμεινε έως το 2006.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια αποτέλεσε τη μεγάλη ατραξιόν σε μια δημοπρασία, για να καταλήξει στο γκαράζ ενός Ιταλού λάτρη της αυτοκίνησης, ο οποίος εισήγαγε το αυτοκίνητο στη χώρα του. Με το αποτύπωμα του χρόνου να είναι εμφανές στο σώμα της Silver Shadow, ο νέος ιδιοκτήτης φρόντισε να ανανεώσει την εικόνα της.

Αποσυναρμολογήθηκε το αμάξωμα, αφαιρέθηκε η σκουριά και εφαρμόστηκε αντιδιαβρωτική προστασία. Επεμβάσεις έγιναν και κάτω από το αμάξωμα και συγκεκριμένα στο μοτέρ, στην εξάτμιση, τα φρένα, το κιβώτιο και το σύστημα ανάρτησης.

Advertisement

Παράλληλα, αποφάσισε να ολοκληρώσει τη μετατροπή του μοντέλου, που είχε μείνει… στη μέση. Εγκατέστησε ένα ηλεκτρονικό μηχανισμό στο πάτωμα του χώρου αποσκευών, όπου είναι κρυμμένο ένα αναδιπλούμενο τραπέζι με μαχαιρικά είδη και καρέκλες.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε ένα φουρνάκι υγραερίου, και στις δύο άκρες του πορτπαγκάζ βρήκαν θέση μια δεξαμενή νερού 24 λίτρων (δεξιά) και ένα ψυγείο (αριστερά).

Advertisement

Αναξιοποίητη δεν έμεινε ούτε η οροφή, όπου εγκαταστάθηκε ένα μεγάλο ψάθινο καλάθι, για τη μεταφορά των αποσκευών που δεν θα χωρούσαν στο πορτπαγκάζ.

Όλες οι προαναφερθείσες αλλαγές  συνομολογούν πως οι κάτοχοι της station wagon Rolls-Royce ήταν λάτρεις των εξορμήσεων. Κάτι, τέτοιο, ωστόσο, μάλλον δεν ισχύει μιας και έχουν διανυθεί μόλις λίγα χιλιάδες χιλιόμετρα.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το μήκος της αρχέτυπης (1965) Silver Shadow σε sedan αμάξωμα ήταν 5.170 χλστ., με τη ζυγαριά να καταλαγιάζει στα 2.100 κιλά. Έπαιρνε κίνηση από έναν V8 6.200 κ.εκ. απόδοσης 189 ίππων, ενώ από το 1970 θέση πήρε ένας V8 6,5 λτ.

Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν το αυτοκίνητο στο πλαίσιο μιας  δημοπρασίας που είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Βέβαια, θα κληθούν να εκταμιεύσουν ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 120.000 και 150.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Rolls-Royce ετοιμάζει κινητήρες νέας γενιάς για γιοτ
Επίσημο: Έρχεται η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce
Θωρακισμένη Rolls-Royce Cullinan με πόσο;