Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέσα στο 2022 το νέο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla

Ελλάδα 6:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσα στο 2022 το νέο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla

ΝΕΑ

Μέσα στο 2022 το νέο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla

ΝΕΑ

O Elon Musk ανακοίνωσε στο Twitter ότι οι πρώτες παραδόσεις του Tesla Semi Truck θα ξεκινήσουν το 2022, με το Cybertruck να ακολουθεί το 2023.

Advertisement
Advertisement

Ο CEO της αμερικάνικης φίρμας ενημέρωσε πρόσφατα ότι το Cybertruck θα έχει μια καθυστέρηση στο λανσάρισμά του, ωστόσο για πρώτη φορά διαβάζουμε μια επίσημη δήλωση σχετικά με το φορτηγό της Tesla. Το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παρουσιάστηκε το 2017 και είχε σκοπό να κυκλοφορήσει το 2019. Πολλά πρωτότυπα έχουν βγει ήδη στους δρόμους από το 2018, ωστόσο η παραγωγή αναβλήθηκε αρκετές φορές και τελικά κατέληξε στο 2022.

Η τελευταία φορά που ακούστηκε κάτι για το Tesla Semi ήταν τον περασμένο Μάρτιο, όταν η εταιρεία άρχισε να δέχεται ακόμα και προκαταβολές, χωρίς να υπάρχει καμία εκτίμηση στις ημερομηνίες παράδοσης. Σύμφωνα με τον Elon Musk, τα πρώτα φορτηγά θα έρχονται με μεγάλη αυτονομία (805 χιλιόμετρα). Αργότερα θα διατίθεται και αυτό με τη μικρότερη αυτονομία, που θα φτάνει τα 483 χιλιόμετρα.

Το Tesla Semi Truck είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, επιτρέποντας μια επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ εάν δεν ρυμουλκεί τρέιλερ κατεβαίνει στα 5 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με την τιμή, το ηλεκτρικό φορτηγό είχε βασική τιμή στα 150.000 δολάρια το 2017 αλλά πλέον αυτό θα αλλάξει και το κόστος θα είναι σίγουρα μεγαλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Κινέζοι, ξεπέρασαν την Tesla; (+video)
Tesla Cybertruck: Αλλάζουν οι τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά
Στέφανος Τσιτσιπάς: Γιατί δεν έκανε δώρο ένα Tesla στον πατέρα του;