Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι, ξεπέρασαν την Tesla; (+video)

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κινέζοι, ξεπέρασαν την Tesla; (+video)

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι, ξεπέρασαν την Tesla; (+video)

ΝΕΑ

Η Baidu έχει αρχίσει να ασχολείται ενεργά με την εξέλιξη ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος με σύστημα αυτόνομης οδήγησης οι δυνατότητες του οποίου θα το κάνουν να ξεχωρίσει.

Advertisement
Advertisement

Η Baidu, ο κινεζικός κολοσσός νέων τεχνολογιών, ίδρυσε την εταιρεία JIDU Auto που έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα ρομποτικό όχημα αυτόνομης οδήγησης το οποίο θα είναι τόσο προηγμένο ώστε να ξεπεράσει και την ίδια την Tesla.

Το 2021, η Baidu επένδυσε 300 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 294 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), ενώ φέτος έδωσε άλλα 400 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 392 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για τη δημιουργία του.

Advertisement
Advertisement

Η JIDU παρουσίασε ήδη το ROBO-01, το πρωτότυπο το οποίο δείχνει την πιθανή μορφή του αυτοκινήτου. O Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε πρόσφατα ότι σκοπός τους είναι να παρουσιάσουν το όχημα εντός του φθινοπώρου. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το μοντέλο παραγωγής θα μοιάζει κατά 90% με το πρωτότυπο.

Όπως είπε, η κατασκευή του αναμένεται να αρχίσει εντός του 2023, ενώ το 2024 η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή και του δεύτερου μοντέλου της. Ο στόχος της JIDU, άρα και της Baidu, είναι να καταφέρει να ξεπεράσει την Tesla σε πωλήσεις ως το 2028, όπως προβλέπει το στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει και το οποίο ονομάζεται «2028 Strategy».

Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το νέο μοντέλο θα έχει ημιαγωγούς Orin X της Nvidia και (το όχημα) θα διαθέτει συνολικά 31 αισθητήρες. Μεταξύ αυτών, θα υπάρχουν δύο LiDAR λέιζερ, 12 ραντάρ υπερήχων και 12 κάμερες. Η JIDU υποστηρίζει ότι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που θα διαθέτει το αυτοκίνητο θα είναι τόσο προηγμένο και θα έχει τέτοιες δυνατότητες που θα ξεπεράσει το «Full Self-Driving» («FSD») της Tesla.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Baidu στο “χορό” των ηλεκτρικών μαζί με τη Geely

H Baidu, η κινέζικη Google, παρουσίασε ηλεκτρικό φορτηγό

Με τιμή- έκπληξη το νέο, εντυπωσιακό αυτόνομο Baidu (+video)