Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας γενιάς CLS

Ελλάδα 3:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes: Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας γενιάς CLS

ΝΕΑ

Mercedes: Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας γενιάς CLS

ΝΕΑ

Το πολυτελές τετράθυρο κουπέ της Mercedes, με κωδικό CLS, αποτελεί για την γερμανική φίρμα ένα άκρως εμπορικό μοντέλο, κάτι που δείχνει και την αντιμετώπιση που λαμβάνει  εκ μέρους των ανθρώπων της εταιρείας, οι οποίοι δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο μοντέλο που αισίως έφτασε στην 3η γενιά του.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Λίγους μήνες μετά την επίσημη παρουσίασή της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες,  η νέα CLS πήρε τον δρόμο της παραγωγής στο εργοστάσιο της Mercedes, στο Σιντελφίνγκεν. Για το παραπάνω γεγονός, ο υπεύθυνος του εργοστασίου Michael Bauer, εξέφρασε την ικανοποίησή του, δηλώνοντας: «Η ομάδα των τεχνικών στο Σιντελφίνγκεν αναμένεται να επιδείξει και στη νέα CLS την πολυετή εμπειρία της, αλλά και τον βαθμό της ευελιξίας του συγκεκριμένου εργοστασίου».

Mercedes-Benz Werk Sindelfingen startet Produktion des neuen CLS

Να σημειώσουμε ότι η νέα CLS θα συναρμολογείται στην ίδια γραμμή παραγωγής με την τετράθυρη και station wagon E-Class, πάνω στην οποία βασίζεται. Από πλευράς εμφάνισης, οι χαρακτηριστικές γραμμές του αμαξώματος έχουν γίνει ακόμα πιο όμορφες και δυναμικές, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ παραμένει εξαιρετικά αεροδυναμική, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26.

Advertisement

mercedes-cls-production-start-signals-the-beginning-of-a-third-generation_2-chariatis-640

Χάρη στην αύξηση του μεταξονίου κατά 61 mm, οι χώροι στο εσωτερικό είναι πιο άνετοι, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 520 λίτρα. Η πολυτέλεια είναι διακριτή, ενώ πλέον το ταμπλό είναι πλήρως ψηφιακό με τις οθόνες των 12,3 ιντσών να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Advertisement

H νέα CLS θα είναι αρχικά διαθέσιμη με τους καινούργιους 6κύλινδρους σε σειρά κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου των 3,0 λίτρων. Η πρώτη έκδοση CLS 450 4MATIC θα διαθέτει ήπια υβριδική υποβοήθησης με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V), αποδίδοντας 367 ίππους, με τις δύο diesel εκδόσεις CLS 350d 4MATIC και CLS 400d 4MATIC να αποδίδουν 286 και 340 ίπποι αντίστοιχα. Τέλος δεν λείπει η κορυφαία έκδοση AMG 53 με έναν καίνουργιο 6κύλινδρο twin-turbo κινητήρα 3,0 λίτρων, με την ισχύ να φτάνει τους 435 ίππους.