Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes GLS από τη Brabus

Ελλάδα 0:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes GLS από τη Brabus

ΝΕΑ

Mercedes GLS από τη Brabus

ΝΕΑ

Πρόκειται για την απόλυτη λιμουζίνα της Mercedes-Benz στην κατηγορία των μεγάλων SUV. Η GLS, μπήκε και επισήμως στη γκάμα των μοντέλων με τα οποία έχει ασχοληθεί η Brabus, με ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Advertisement
Advertisement

Ο «χώρος» που αφήνουν οι εκδόσεις AMG για τα μοντέλα της Mercedes και τις βελτιώσεις τους, είναι μάλλον μικρός. Παρ’ όλα αυτά, η Brabus δείχνει να έχει πάντα μια κατάλληλη πρόταση που έρχεται να δώσει το κάτι παραπάνω στα μοντέλα με τα οποία ασχολείται, ως «επίσημος» βελτιωτής των αυτοκινήτων της Mercedes. Αυτή τη φορά, η πρόταση της Brabus έρχεται για το απόλυτο SUV σε ότι έχει να κάνει με την πολυτέλεια. Η Mercedes-Benz GLS είναι το πετράδι του στέμματος για τη Γερμανική μάρκα και η Brabus το βάζει στο χέρι για να του προσθέσει μερικές πινελιές με sport διάθεση.

Advertisement
Advertisement

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που προτείνει η Brabus, έχει να κάνει με τους τροχούς του αυτοκινήτου. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τις Monobloc Z Platinum ζάντες ελαφρού κράματος που έχουν διάμετρο 24 (!) ιντσών και φιλοξενούν ελαστικά της Pirelli με διάσταση 295/35 εμπρός και 335/30 πίσω. Πολλές από τις προτάσεις της Brabus, αφορούν την καμπίνα του αυτοκινήτου, με το λογότυπο του βελτιωτή να είναι τοποθετημένο σε αρκετά ευδιάκριτα σημεία- όπως είναι οι πλάτες των καθισμάτων.

Το ποιοτικό δέρμα για τις επενδύσεις είναι μια προφανής πρόταση από τη Brabus, ενώ αντίστοιχα και τα αλουμινένια πεντάλ, έρχονται να συνθέσουν ένα σύνολο με αρκετά αναβαθμισμένη sport διάθεση. Για άλλα σημεία της καμπίνας, η Brabus προτείνει αλουμίνιο, carbon αλλά και συγκεκριμένες αποχρώσεις πλαστικού- απομίμηση ξύλου. Σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση του κινητήρα, εκεί η Brabus είναι πολύ «συγκρατημένη».

Advertisement

Το diesel σύνολο των 2,9 λίτρων της GLS 400d 4Matic, φτάνει με τις «ευλογίες» της Brabus τους 370 ίππους (από 330 στην stock μορφή του αυτοκινήτου) και τα 76,5 kgm ροπής (από τα 71,4 kgm). Αντίστοιχα, για την GLS 580 4Matic με το 4λιτρο V8 mild υβριδικό σύνολο, έχει «κερδίσει» από τις επεμβάσεις της Brabus, 22 επιπλέον ίππους, φτάνοντας τους 489 ίππους ως μέγιστη τιμή της ισχύος του.

Advertisement