Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes GLC L με μακρύ μεταξόνιο

Ελλάδα 18:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes GLC L με μακρύ μεταξόνιο

ΝΕΑ

Mercedes GLC L με μακρύ μεταξόνιο

ΝΕΑ

Το Audi Q5 L θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από τη νέα Mercedes-Benz GLC L. Πρόκειται για μια παραλλαγή με μεγάλο μεταξόνιο του δημοφιλούς γερμανικού premium SUV που θα διατεθεί αποκλειστικά στην Κίνα και έχει ήδη εμφανιστεί επίσημα στο κοινό.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Οι μηχανικοί έχουν επιμηκύνει το μεταξόνιο κατά 100 mm προσφέροντας στους επιβάτες στο πίσω κάθισμα ακόμη περισσότερο χώρο για τα πόδια τους. Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου είναι τώρα 4,76 μέτρα, ενώ το πλάτος είναι 1,89 μέτρα. Το βάρος της τυπικής GLC είναι περίπου 1.790 κιλά, οπότε πιθανότατα η επιμυκησμένη έκδοση είναι λίγο βαρύτερη. Ακριβώς όπως όλες οι άλλες εκδόσεις των μεγάλων μεταξονίων στην κινεζική αγορά, οπτικά η GLC L είναι απολύτως πανομοιότυπη με το κανονικό μοντέλο. Οι μοναδικές διαφορές είναι οι ελαφρώς μακρύτερες πίσω πόρτες, οι οποίες επηρεάζουν ελαφρώς τις συνολικές αναλογίες του SUV.

Κάτω από τη λαμαρίνα όλα είναι ήδη γνωστά. Στην Κίνα, η GLC τροφοδοτείται από τρεις κινητήρες βενζίνης 2.0 λίτρων, οι GLC 200 L 4Matic, GLC 250 L 4Matic και GLC 300 L 4Matic, που παράγουν 184, 211 και 245 ίππους αντίστοιχα. Η ισχύς διοχετεύεται και στους τέσσερις τροχούς στάνταρ μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει τη GLC L περίπου 1,300 ευρώ ακριβότερα από το κανονικό μοντέλο. Το SUV με μακρύ μεταξόνιο θα παραχθεί από την εταιρία Beijing-Benz Motor Company (BBAC), μια κοινοπραξία μεταξύ της Mercedes-Benz Daimler και της τοπικής εταιρείας BAIC. Τα GLC και GLC L θα κατασκευαστούν στην ίδια γραμμή συναρμολόγησης.

Advertisement
Advertisement

Το νέο SUV αναμένεται να κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Guangzhou τον επόμενο μήνα.

Mercedes-benz-GLC-L-tsiro-640